Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στις πληγείσες περιοχές του δήμου Φαρσάλων από τα χθεσινά ακραία καιρικά φαινόμενα..

.. κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Σε πληγείσες περιοχές από τη χθεσινή έντονη βροχόπτωση που έπληξε χωριά και αγροτικές εκτάσεις του δήμου Φαρσάλων, πραγματοποίησε αυτοψία κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Δεσπόπουλο και τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας κ. Παναγιώτη Καλφούντζο, αλλά και το δήμαρχο Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιο καθώς και στελέχη του δήμου.

Τα στελέχη της Περιφέρειας ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα κυρίως στην περιοχή μεταξύ των χωριών Κρήνη και Υπέρεια. Εκεί προκλήθηκαν υλικές ζημιές στους οικισμούς, αλλά και σε αγροτικές καλλιέργειες με βαμβάκι. Επίσης ζημιές υπέστησαν και παραγωγοί οι οποίοι είχαν ήδη συλλέξει το βαμβάκι και το διατηρούσαν συγκεντρωμένο σε υπαίθριους χώρους όπου τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δεσπόπουλος σημείωσε τα εξής: «Μετά τις βροχοπτώσεις στα τέλη του περασμένου μήνα που δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στις βαμβακοκαλλιέργειες, η χθεσινή νεροποντή ήρθε να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε αρκετούς παραγωγούς που είτε δεν είχαν ακόμη συλλέξει το προϊόν τους, είτε το είχαν προς διάθεση και είδαν τους ορμητικούς χείμαρρους να τους το καταστρέφει. Προβλήματα έχουμε όμως και εντός οικισμών, κυρίως στην Κρήνη. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας από την πρώτη στιγμή, από χθες το βράδυ, σε συνεργασία με το δήμο Φαρσάλων, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων που προκλήθηκαν.

Αυτό που μένει τώρα είναι να δούμε το μέγεθος του προβλήματος στις καλλιέργειες κι εκεί η πολιτεία μέσω του ΕΛΓΑ να προχωρήσει στην καταγραφή και στην καταβολή δίκαιων αποζημιώσεων το συντομότερο δυνατό».

ΚΡΗΝΗ ΑΥΤΟΨΙΑ




Total
0
Shares
Previous Article

Σύσκεψη στην Π.Ε. Καρδίτσας για τις συγχωνεύσεις των αστυνομικών τμημάτων

Next Article

Τα τοπικά προϊόντα στο επίκεντρο της 14ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας