Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στις Βρυξέλλες ο Μπάμπης Παπαδόπουλος

 

  • Θα συναντηθεί με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται από την Τρίτη 20/10/2015 και για τρεις μέρες ο τέως Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ) Αμφικτυονία, θα μεταβεί στην πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνοδεύοντας νεοεκλεγμένους Δημάρχους της χώρας μας. Η επίσκεψη αυτή γίνεται στα πλαίσια προγράμματος που υλοποιεί ο ΕΟΕΣ με ενημερωτικό στόχο για θέματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης και των συναντήσεων που έχουν προγραμματιστεί θα δοθεί η δυνατότητα στην ελληνική αποστολή να συνομιλήσει με υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για:

  1. Την Κοινή Αγροτική Πολιτική
  2. Τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τη συνθήκη της Λισαβώνας και τις προτεραιότητες του Προέδρου Junker
  3. Τα προγράμματα εδαφικής συνεργασίας (Interreg)
  4. Τα προγράμματα και εργαλεία της Ε.Ε που στοχεύουν στην ανάπτυξη και την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών.

Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 21/10/2015 το μεσημέρι συνάντηση με τον Επίτροπο για την Μετανάστευση, Εσωτερικές Υποθέσεις και Ιθαγένεια, κ. Αβραμόπουλο.

Εκτός όμως από τις ενημερωτικές αυτές συναντήσεις ο κ. Παπαδόπουλος έχει ήδη προγραμματίσει συναντήσεις με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και Έλληνες Ευρωβουλευτές.

Ο Δ. Σοφάδων είναι από τα παλιότερα μέλη του ΕΟΕΣ Αμφικτυονία στον οποίο συμμετέχουν συνολικά 56 Δήμοι από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία και τη Γαλλία. Ο Όμιλος που ξεκίνησε τη δραστηριότητά του από το 1986, αρχικά ως ένα δίκτυο αδελφοποιημένων πόλεων, εξελίχθηκε σήμερα σε έναν Ευρωπαϊκό Οργανισμό που σαν κύριο στόχο του έχει θέσει τη διαβίωση των λαών της Μεσογείου σε περιβάλλον διαρκούς ειρήνης και αειφόρου ανάπτυξης, οικονομικά αποτελεσματικής, κοινωνικά δίκαιης και περιβαλλοντικά βιώσιμης, με συνοχή και ασφάλεια των περιοχών τους.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία που ανέλαβε ο ΕΟΕΣ Αμφικτυονία αποσκοπεί στην υποβοήθηση των μελών-δήμων προς την κατεύθυνση της δημιουργίας συνδετικών κρίκων με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων ή άλλων ζητημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.




Total
0
Shares
Previous Article

Συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου στην 14η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας

Next Article

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Καραμανλή λόγω εργασιών

Related Posts