Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στη Λάρισα η 1η Ημερίδα Εκτροφής Μηρυκαστικών Ζώων

1h hmerida murikastikon

Η 1η Ημερίδα Εκτροφής Μηρυκαστικών Ζώων διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στη Λάρισα την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Σκοπός μας είναι να συνδέσουμε την σύγχρονη επιστημονική γνώση με την καθημερινή κτηνοτροφική πρακτική και φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο θεσμό που θα αγκαλιάσει τον τομέα εκτροφής μηρυκαστικών ζώων.

Η πρώτη ημερίδα θα εστιάσει στις σύγχρονες τάσεις στην γαλακτοπαραγωγό αγελαδοτροφία, και θα λάβουν μέρος διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι προσκεκλημένοι ομιλητές.

Συγκεκριμένα, ο Δρ. Γεώργιος Π. Οικονόμου, καθηγητής υγείας και ευζωίας βοοειδών στην κτηνιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, θα παρουσιάσει τις σύγχρονες τάσεις για την αντιμετώπιση της χωλότητας των βοοειδών.

Στη συνέχεια, ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δρ. Ανδρέας Φώσκολος, θα μιλήσει για την πρωτεϊνική διατροφή των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής, δίνοντας έμφαση στον καταρτισμό ισόρροπων σιτηρεσίων με το προσφάτως ανανεωμένο σύστημα διατροφής του Πανεπιστημίου Cornell των ΗΠΑ, όπου υπήρξε ερευνητής και μέλος της ομάδας που οδήγησε στην δημοσιοποίηση της νέας έκδοσης (CNCPS 6.5).

Επιπλέον, ο ερευνητής και διατροφολόγος στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, Δρ. Huw McConchie, θα αναφερθεί στην διαχείριση των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής κατά τη μεταβατική περίοδο μετά τον τοκετό.

Η ημερίδα θα τιμήσει τον αείμνηστο καθηγητή του ΤΕΙ Λάρισας, Δρ. Περικλή Ξενούλη για την προσφορά του τόσο στο τμήμα Ζωικής Παραγωγής όσο και στην ολόπλευρη εκπαίδευση εκατοντάδων σπουδαστών του τμήματος.

Συνέχεια της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του Ευρωπαϊκού προγράμματος CowficieNcy (www.cowficiency.org), που χρηματοδοτείται στα πλαίσια του Η2020. Συνεργάτες από την Ελλάδα είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής
Νουτρια Ελλάς Τσολάκης Δ ΙΚΕ.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα και η προσπάθεια εφαρμογής σε μονάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σύγχρονων μεθόδων αύξησης της αποδοτικότητας χρήσης του αζώτου σε αγελαδοτροφικές μονάδες, που θεωρείται η βέλτιστη στρατηγική για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της νιτρρύπανσης. Στη συνέχεια θα αναφερθούν συγκεκριμένες δράσεις και αποτελέσματα του προγράμματος σε Ελληνικές εκτροφές.

Σχετικές Πληροφορίες:
Ημερομηνία: ΔΕΥΤΕΡΑ 7/10/2019
Εγγραφή Ημερίδας : 25 € (έναρξη: 9:30) / Εκδήλωση CowficieNcy: Είσοδος ελεύθερη (έναρξη: 13:30)
Αίθουσα – Διεύθυνση: Αμφιθέατρο Νοσηλευτικής, ΓΕΩΠΟΛΙΣ (πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας) Περ. Λαρίσης Τρικάλων 41 110 ΛΑΡΙΣΑ




Total
0
Shares
Previous Article
police

Λάρισα: Νέες συλλήψεις για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Next Article
gamplivnis

Νεκρός ο νεαρός Τρικαλινός αστυνομικός που έπεσε σε χαράδρα στο Πάπιγκο ...