Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στη Θεσσαλονίκη η ομάδα αντιφωνικού δημοτικού τραγουδιού του Συλλόγου της Οξυάς

 

Στη Θεσσαλονίκη και στην εκδήλωση «οι δρόμοι των Αγράφων», που διοργανώθηκε στο Βελλίδειο εκθεσιακό κέντρο, έδωσε το παρόν, την Κυριακή 29 Απριλίου, η ομάδα αντιφωνικού δημοτικού τραγουδιού «Πολύκαρπος Μπλέτσας» του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού  και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας», προσκαλεσμένη του Συλλόγου Αργιθεατών Βορείου Ελλάδας «Ο Κατσαντώνης», που ήταν και ο διοργανωτής φορέας.

Η εκδήλωση, που καλύφθηκε τηλεοπτικά και διαδικτυακά από πολλά κανάλια (συμπεριλαμβανομένης της ΕΡΤ) και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλοί απόδημοι ανά τον κόσμο  Έλληνες, εκτός από την εμφάνιση χορευτικών τμημάτων  Συλλόγων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, περιελάμβανε πολλές ακόμα  δραστηριότητες και, χάρη στην άψογη οργάνωση των διοργανωτών, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, προβάλλοντας επάξια την περιοχή των Αγράφων και της Αργιθέας, ειδικότερα.

Σε μια τέτοια εκδήλωση η ομάδα αντιφωνικού δημοτικού τραγουδιού του Συλλόγου της Οξυάς, ως «άξιος και γνήσιος εκπρόσωπός του», όπως χαρακτηρίστηκε, είχε την ευκαιρία να αποδείξει ότι το παραδοσιακό αντιφωνικό τραγούδι στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων αλλά και της Αργιθέας, ειδικότερα, εξακολουθεί να παραμένει ζωντανό, ως ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της πολιτισμικής κληρονομιάς της περιοχής αλλά και της καθημερινής ζωής των προγόνων μας.

Το ΔΣ του Συλλόγου της Οξυάς ευχαριστεί θερμά τους διοργανωτές για την πρόσκληση και ετοιμάζεται για τις επόμενες, εξίσου σημαντικές, εμφανίσεις της ομάδας.

oksiaantifoniko1




Total
0
Shares
Previous Article

Καραϊσκάκης Μαυρομματίου – Μαγούλα: 3-0

Next Article

''ΜΕΝΕΛΑ'Ι'ΔΙΑ'' 2018: Αφιέρωμα στους Ξενιτεμένους Συμπατριώτες μας

Related Posts

mitsotakis mouzaki
Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…
Τοποθέτηση Τάσου Τσιαπλέ στο Π.Σ. Θεσσαλίας για τα προβλήματα των αγροτών - Τάσος Τσιαπλές: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διαβάστε περισσότερα

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους δεν κατοικούνται

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους…