Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στην 11η Γιορτή Ακτινιδίου του Δήμου Τεμπών ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

• Στην 11η Γιορτή Ακτινιδίου του Δήμου Τεμπών ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
• Κώστας Αγοραστός: «Δημιουργήσαμε μοντέλο συνεργασίας που παράγει έργα και όχι λόγια»

«Δημιουργήσαμε ένα μοντέλο συνεργασίας με τους δήμους και τους ίδιους τους πολίτες που παράγει έργα και όχι λόγια. Δημιουργεί, αντιμετωπίζει προβλήματα, υπερβαίνει καθήκοντα και δίνει τη δυνατότητα ανάσας, προόδου και ελπίδας». Με την παραπάνω φράση ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έστειλε μήνυμα συνεργασίας και συνέργειας, χαιρετίζοντας τις εκδηλώσεις για την 11η Γιορτή Ακτινιδίου του δήμου Τεμπών.

Ο κ. Αγοραστός χαρακτήρισε το ακτινίδιο ως «σημαντικό προϊόν με προστιθέμενη αξία», εστιάζοντας ωστόσο στην ανάγκη ανάπτυξης της τυποποίησης ώστε οι ίδιοι οι Έλληνες παραγωγοί να εισπράττουν την προστιθέμενη αυτή αξία.

Επίσης μίλησε για το μοντέλο συνεργασίας της Περιφέρειας με τους δήμους και τις ίδιες τις παραγωγικές ομάδες, ενώ υποστήριξε ότι «το νέο παραγωγικό μοντέλο δεν είναι η αύξηση των φόρων αλλά η μείωση των φόρων στο εισόδημα και στην παραγωγή για να μπορέσει και το κράτος να έχει έσοδα.»

aktinidio2

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας: «Το ακτινίδιο είναι ένα σημαντικό προϊόν με προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία, στην υγεία και στην εργασία και σήμερα όπως και κάθε χρόνο, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, τιμούμε αυτό το προϊόν, τιμούμε τους παραγωγούς, τους ανθρώπους που εργάζονται, παράγουν και τυποποιούν.

Το ακτινίδιο είναι αναμφίβολα ένα προϊόν με μέλλον που χρειάζεται σεβασμό και ενδιαφέρον, αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται εφεξής και τυποποίηση για να εισπράττουν την προστιθέμενη αξία οι έλληνες παραγωγοί.

Εμείς στεκόμαστε απέναντι στην καλλιέργεια και παραγωγή αυτού του προϊόντος με σεβασμό και συνδράμουμε με τις υπηρεσίες μας που είναι πάντα παρούσες. Οι άνθρωποι της Περιφέρειας είναι παρόντες σε κάθε δύσκολη στιγμή, είτε συμβουλεύοντας, είτε παρεμβαίνοντας όπως κάναμε πριν από δύο χρόνια που υπήρξε το ζήτημα με την ασθένεια, αναλαμβάνοντας την ευθύνη η οποία ανήκε στο υπουργείο. Μ’ αυτό τον τρόπο μπορέσαμε να βοηθήσουμε τους παραγωγούς οι οποίοι επλήγησαν από μία φυτοϋγειονομική ασθένεια. Θέλω σ’ αυτό το σημείο να ευχαριστήσω και τις υπηρεσίες μας που αν και είναι λίγοι, επιτελούν σημαντικό έργο.

Επίσης, εμείς εδώ έχουμε διαμορφώσει ένα μοντέλο, ένα πρότυπο συνεργασίας το οποίο έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της Θεσσαλίας και που μάλιστα επικαλούνται πολλοί όταν θέλουν να μιλήσουν για καλές πρακτικές. Δημιουργήσαμε ένα μοντέλο συνεργασίας με τους δήμους και τους ίδιους τους πολίτες που παράγει έργα και όχι λόγια. Δημιουργεί, αντιμετωπίζει προβλήματα, υπερβαίνει καθήκοντα και δίνει τη δυνατότητα ανάσας, προόδου και ελπίδας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε ένα πρωτόγνωρο μοντέλο το οποίο όμως δεν υιοθετήθηκε και υπονομεύεται από τις δυνάμεις της κολακείας του φθόνου. Εκείνες τις δυνάμεις δηλαδή που δεν έχουν ούτε το αίσθημα, ούτε τη δύναμη, ούτε την δυνατότητα να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν, παρά καλύπτονται πίσω από το «εγώ». Γι’ αυτό το λόγο εμείς κι εδώ, στο δήμο Τεμπών, έχουμε να επιδείξουμε σημαντικό έργο. Σε μία εποχή μάλιστα που ο προϋπολογισμός είναι μηδενικός, ολοκληρώνουμε έργα στον πρωτογενή τομέα και στις υποδομές και πετυχαίνουμε γιατί είμαστε ενωμένοι. Μας ενδιαφέρει μόνον ο συνάνθρωπός μας, οι αγωνίες του, τα προβλήματά του και οι λύσεις. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις και όχι να βρούμε πρόβλημα στη λύση που είναι το σύνηθες που αντιμετωπίζει κάποιος όταν απευθύνεται σε ανευθυνοϋπεύθυνους.

Αλλάξαμε αυτό το μοντέλο και πλέον πορευόμαστε με ένα μοντέλο που μας οδηγεί στο μέλλον.
Θέλω να συγχαρώ τους ανθρώπους που παράγουν, τους ανθρώπους του μόχθου, της αγωνίας, της παραγωγής, της τιμιότητας αλλά και τους ανθρώπους που φέρνουν πραγματικό χρήμα στην ελληνική οικονομία. Αυτοί είναι οι άνθρωποι της περιφέρειας.

Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Ότι η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη χώρα για να διοικείται από ένα τετράγωνο πέριξ της πλατείας Συντάγματος. Πρέπει να δοθούν οι αρμοδιότητες και οι πόροι στην Περιφέρεια και στους δήμους. Δυστυχώς όμως οι αρμοδιότητες κρατιούνται όλες στην Αθήνα για να ισχυροποιούν διαρκώς το αθηνοκεντρικό, κομματικό κράτος. Αυτή η αλλαγή πρέπει να γίνει στη νοοτροπία και πρέπει να οδηγηθούμε σε μία απρόσωπη δημόσια διοίκηση ώστε ο πολίτης να βρίσκει το δίκιο του και όχι να γίνεται μπαλάκι από τη μία στην άλλη υπηρεσία.

Σε μία δύσκολη εποχή έχουμε τη δυνατότητα να παράγουμε, δεν παραδινόμαστε, ούτε και σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Παλεύουμε και κερδίζουμε. Παλέψαμε ως αυτοδιοίκηση και ξεμπλοκάραμε όλα τα έργα στην Ευρώπη τη στιγμή που όλοι προεξοφλούσαν πως αυτό δεν γίνεται. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας, δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, σε συνεργασία με το υπουργείο. Καταφέραμε να επανεκκινήσουμε τα έργα που θα χάνονταν από το ΕΣΠΑ.

Αυτό δείχνει πως ενωμένοι κάνουμε θαύματα, ενώ χωρισμένοι ζούμε δράματα. Όλοι λένε πως το πάθημα μας έγινε μάθημα, αλλά στα λόγια και όχι στην πράξη. Ήρθε η ώρα λοιπόν να αλλάξουν ορισμένα πράγματα και αυτό να συμβεί με μία δημιουργική ανατροπή προς το καλύτερο. Η αλλαγή αυτή πρέπει να γίνει όχι στα λόγια αλλά στην πράξη γιατί λόγια έχουν όλοι, λόγο όμως έχουν λίγοι.
Πρέπει να σκύψουμε βαθιά μέσα στην ελληνική ψυχή και να βρούμε τα εργαλεία εκείνα της αντίστασης, της δημιουργίας και της παραγωγικότητας, γιατί χωρίς παραγωγή δεν υπάρχει ζωή. Το νέο παραγωγικό μοντέλο δεν είναι η αύξηση των φόρων, αλλά η μείωση των φόρων στο εισόδημα και στην παραγωγή για να μπορέσει και το κράτος να έχει έσοδα. Αυτό το μοντέλο υπηρετούμε και προωθούμε σήμερα εμείς ως Περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Για να μπορέσομε να είμαστε νικητές, να βγούμε ανταγωνιστικά, δυνατά και να κερδίσουμε τη ζωή μας και αυτό θα γίνει μόνον μέσα από την παραγωγή.»




Total
0
Shares
Previous Article

Ένα θεσσαλικό βραβείο για το Mamma Mia!

Next Article

Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της Αγίας Σκέπης της Παναγίας μας

Related Posts