Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στην τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δ.Ε. Μουζακίου προχωρά με συνοπτικές διαδικασίες ο Δήμος

Στην τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δ.Ε. Μουζακίου προχωρά με συνοπτικές διαδικασίες ο Δήμος

 

Στην τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Μουζακίου του Δήμου Μουζακίου προχωρά με συνοπτικές διαδικασίες ο Δήμος.

Το Γ.Π.Σ. εγκρίθηκε το 2012 και έκτοτε δημιουργήθηκαν πάρα πολλά προβλήματα σε εμπόρους, επαγγελματίες, αγρότες, κτηνοτρόφους κ.α. διότι απαγορεύει τη δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την αξία της γης.

Το 2012 χωρίς διαβούλευση ο Δήμος ενέκρινε τη μελέτη του Γ.Π.Σ. δίχως να ενημερώσει τους δημότες για το τι πρόκειται να συμβεί. Το 2019 λίγο πριν από τις εκλογές τροποποιεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο δίχως και πάλι να ρωτήσει τους Δημότες.

Ήδη η Επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου σε συνεδρίασή της πέρασε κατά πλειοψηφία την πρόταση τροποποίησης, αγνοώντας την άποψη των συμβούλων μας Χρήστου Γκαραβέλα και Αριστείδη Γκαγκά, που ζήτησαν την αναβολή προκειμένου να γίνει δημόσια διαβούλευση και συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδιώτες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής αντιδήμαρχο Γιώργο Παναγόπουλο κάτι τέτοιο θα επέφερε πολιτικό κόστος στη διοίκηση του Δήμου για τις προτάσεις που δεν θα μπορέσουν να υλοποιηθούν.

Μετά απ’ όλα αυτά θεωρούμε υποχρέωσή μας να δημοσιοποιήσουμε την εισήγηση για συμπλήρωση-διόρθωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ζητώντας από την διοίκηση του Δήμου να αφουγκραστεί την κοινωνία πριν πάρει αποφάσεις που θα μας δεσμεύσουν για πάρα πολλά χρόνια.

Για την δημοτική παράταξη

Ενωτική Πρωτοβουλία

Η επικεφαλής

Παρασκευή Ντούρβα




Total
0
Shares
Previous Article
ekpaideusi

Διανομή Σχολικού Οδηγού σε γονείς και κηδεμόνες μαθητών-τριων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων

Next Article
mouzaki volley 4

Ευχαριστήριο Γ.Σ. Μουζακίου στις επιχειρήσεις "στου Σφακιά" και "365"

Related Posts