Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου η Περιφέρεια Θεσσαλίας

 

Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας  κ. Β. Τσιάκος

Συνάντηση με τον Έλληνα Πρέσβη κ. Θεόδωρο Δασκαρόλη

Σε μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις του κόσμου, στην ΙΤΒ, που διεξήχθη στο Βερολίνο έλαβε μέρος η Περιφέρεια Θεσσαλίας ως συνεκθέτης στο τουριστικό περίπτερο του ΕΟΤ. Η περιφέρεια Θεσσαλίας μέσα από το περίπτερο του ΕΟΤ προέβαλε τις ομορφιές αλλά και τις τουριστικές δυνατότητες της περιοχής μας με τα μοναδικά νησιά των Β. Σποράδων, τις εξαιρετικές ακτογραμμές της Μαγνησίας και της Λάρισας αλλά και τις μοναδικές ομορφιές της λίμνης Πλαστήρα, των Μετεώρων, του Πηλίου, του Κισσάβου και του Ολύμπου.

Στην έκθεση την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες με στόχο να προωθήσουν όσο γίνεται καλύτερα τα Θεσσαλικά τουριστικά προϊόντα και πακέτα. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο κ. Τσιάκος επισκέφθηκε την Ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο και συναντήθηκε με τον Πρέσβη κ. Θεόδωρο Δασκαρόλη.

Ο πρέσβης συνεχάρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την πρωτοβουλία της και για τη συστηματική προσπάθεια προβολής που καταβάλει. Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης μετά τη συνάντηση με τον Πρέσβη δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή ο περιφερειάρχης μας Κώστας Αγοραστός όπως και όλοι εμείς οι άμεσοι συνεργάτες του, δώσαμε μεγάλη έμφαση στην προβολή της Θεσσαλίας με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος. Ο στόχος μας ήταν διπλός: Να καταφέρουμε να αυξήσουμε τους αριθμούς των επισκεπτών τόσο για το θαλάσσιο όσο και για τον θεματικό τουρισμό. Θεωρώ ότι παρά το γεγονός ότι όλη η προσπάθεια έγινε εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης στέφθηκε με επιτυχία. Οι προσπάθειες απέδωσαν καθώς η προβολή συνδυάστηκε με έργα υποδομής που αφορούν είτε τον τουριστικό τομέα είτε και σε άλλους τομείς. Έτσι νοιώθουμε σήμερα ότι όλη αυτή η προσπάθεια έφερε καρπούς στηρίζοντας τον τουριστικό κλάδο στην περιοχή μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πρέσβη που μας δέχθηκε, όπως επίσης να τον ευχαριστήσω που δηλώνει συμπαραστάτης στην προσπάθεια μας. Η Γερμανία είναι μια μεγάλη χώρα, οι Γερμανοί έρχονται κατά εκατομμύρια κάθε χρόνο στην Ελλάδα και νομίζω πως με την εδώ παρουσία μας ως Περιφέρεια διεκδικούμε ακόμη περισσότερους Γερμανούς επισκέπτες».

Λίγα στοιχεία για την έκθεση

Το ITB Berlin 2018 διεξήχθη από την Τετάρτη 7 έως την Κυριακή 11 Μαρτίου.  Η ITB Berlin είναι η κορυφαία εμπορική έκθεση στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό κλάδο. Αξίζει να αναφερθεί ότι πέρυσι, περισσότεροι από 10.000 εκθέτες από 184 χώρες παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε περίπου 169.000 επισκέπτες, αριθμοί που φέτος αναμένονταν να είναι ακόμη μεγαλύτεροι. Παράλληλα με την έκθεση, το ITB Berlin Congress διεξήχθη από την Τετάρτη έως το Σάββατο. Το ΙΤΒ Berlin Gongress είναι το μεγαλύτερο ειδικό συνέδριο στον κλάδο παγκοσμίως. Στο συνέδριο το οποίο  περιελάμβανε εκτός των άλλων ομιλίες, τοποθετήσεις και χαιρετισμούς γύρω από την τουριστική βιομηχανία και τις προοπτικές της, μίλησε και η Καγκελάριος κ. Αγκελα Μέρκελ.

tsiakos daskarolis




Total
0
Shares
Previous Article

Αποκαθίσταται η καταστροφή που υπέστη ο δρόμος Μητρόπολη - Μεσενικόλα

Next Article

Έξι χρόνια χωρiς φiλτρο η Υδρευτική Γεώτρηση Καλλιθήρου