Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στην τελική ευθεία για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές

(του Ηλία Μπάλλα)

 

(του Ηλία Μπάλλα)

ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΟΥ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Χρόνια πολλά καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία για όλους μας και με την ευχή το ξεκίνημα της Νέας Χρονιάς να είναι αφετηρία μιας δημιουργικής εποχής για τον Διευρυμένο Δήμο Μουζακίου.

Το Μουζάκι των 5.000 κατοίκων εδώ και χρόνια με την τεράστια κρίση που βιώνουμε όλοι μας έχει μπει σε μια φθίνουσα πορεία όπως και τα υπόλοιπα Τοπικά Διαμερίσματα, και 5 μήνες πριν της εκλογές πρέπει τα έργα που θα αλλάξουν την φθίνουσα αυτή πορεία να αποτελέσουν στόχο της νέας Διοίκησης του Δήμου μας και παράλληλα πεδίον συζήτησης για τους κ.κ. Υποψηφίους Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και Προέδρους που θέλουν να διεκδικήσουν θέσεις στην κεντρική διοίκηση του Δήμου Μουζακίου διότι πιστεύω είναι αυτά που θέλουν να ακούσουν σήμερα οι συμπολίτες μας

Και γενικά οι συμπολίτες μας θέλουν να ακούσουν τι θα κάνουν οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι ποιο είναι το όραμά του για την ανάπτυξη την ανεργία την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων όλων των Τοπικών Διαμερισμάτων την προστασία διάσωση και αναδείξει της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τι θα κάνουν για την εκπαιδευτική κοινότητα και τα νέα παιδιά τα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα τα μεγάλα έργα των ΑΠΕ.

Εύχομαι η ανάρτηση αυτή να αποτελέσει την αρχή και να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες αναρτήσεις και προτάσεις που στόχο θα έχουν την ανάπτυξη της περιοχής μας, από τους Υποψηφίους Δημάρχους.

Ο Τόπος μας χρειάζεται ανθρώπους με γνώση, διάθεση για προσφορά και διάθεση για συνεργασία να μπορούν να ακούνε και να συνθέσουν και να προσφέρουν, χωρίς κραυγές ιδεοληψίες εμμονές και αυταρχικές αντιλήψεις που θέλουν με τις εμμονές τους αυτές που αποτελούν μειοψηφία να ανακόψουν και να ακυρώσουν σημαντικά αναπτυξιακά ενεργειακά έργα για την περιοχή μας.

Κάποια κατά την γνώμη μου από τα σημαντικά έργα που θα αλλάξουν την φθίνουσα αυτή πορεία και θα αλλάξουν την ψυχολογία και τα οποία θα πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν από την νέα Διοίκηση του Δήμου μας για το Μουζάκι και το Δήμο γενικότερα είναι:

α) Η ανακαίνιση της Λαικής αγοράς που έχει δρομολογηθεί και πρέπει άμεσα να ετοιμαστούν οι σχετικές μελέτες έτσι ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό το σημαντικό έργο σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο.

β) Να γίνουν οι σχετικές μελέτες για την ανάπλαση της παλαιάς γέφυρας και του περιβάλλοντος χώρου του ποταμιού με την δημιουργία ενός θεματικού πάρκου με υπαίθριο θεέατρο, προκειμένου να ενταχθεί και αυτό το έργο στο νέο ΕΣΠΑ ένα όραμα του αείμνηστου Δημάρχου Αντώνη Βασιλείου

γ) Επιτέλους να ανοίξει η είσοδος στον Άγιο Θεόδωρο ένα αίτημα πολλών χρόνων και όλων των εμπόρων του Μουζακίου και να γίνει αυστηρώς έλεγχος στις θέσεις προσωρινής στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο για να διευκολύνονται τα καταστήματα.

δ) Άμεσα να ολοκληρωθούν οι αποκαταστάσεις των δρόμων και τα έργα του βιολογικού καθαρισμού και ιδιαίτερα στον συνοικισμό του Αγίου Γεωργίου που έχει εγκαταλειφθεί και να ολοκληρωθεί το συντομότερο αυτό το σημαντικό έργο ο βιολογικός καθαρισμός.

ε) Η καθαριότητα στο Δήμο μας έχει σοβαρό πρόβλημα παντού και θα πρέπει άμεσα να επανεξετασθεί ο τρόπος λειτουργίας της εταιρίας που έχει αναλάβει την καθαριότητα του Δήμου μας γενικότερα και ιδιαίτερα για πόλη του Μουζακίου.

ζ) Για την συντήρηση και ανακαίνιση των πολιτιστικών και εκκλησιαστικών μας μνημείων, πρέπει επιτέλους να αφήσουμε τα λόγια και να μπούμε στην πράξη να συντηρηθούν να ανακαινιστούν και να αναδειχθούν, Κάστρα, Μοναστήρια, Εκκλησίες, γεφύρια, αρχαιολογικοί χώροι κλπ.

Ιδιαίτερα για το πρώτο εργοστάσιο ζαχάρεως στα Βαλκάνια πρέπει άμεσα να διευκρινιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να μπει σε κάποιο πρόγραμμα ανακαίνισης και ανάδειξης.

ε) Ο δρόμος Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα μετά από πολλά χρόνια βλέπουμε να δρομολογείτε και θα πρέπει άμεσα να το παλέψουμε να υλοποιηθεί διότι είναι ένα έργο που θα βοηθήσει τεράστια την τουριστική ανάπτυξη της περιοχή μας.

z) Στο νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που απευθύνεται στους ΟΤΑ Α’ βαθμού και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το οποίο θα χρηματοδοτήσει τις παρεμβάσεις για ενεργειακή αναβάθμιση κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων να εντάξουν την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Δημοσθένης Ταμπάκος.

Η) Να δρομολογηθεί άμεσα μια ακόμα παιδική χαρά στο Μουζάκι και βέβαια οι παιδικές χαρές σε όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα.

Θ) Εναλλακτικός τουρισμός α) να γίνουν υποδομές και να αναδείξουμε Πανελληνίως την πίστα των ανεμοπτεριστών στην Πορτή, να σχεδιαστούν διαδρομές αναρρίχησης, η πίστα moto cross στο Φανάρι να οργανωθεί ακόμα περισσότερο για να προσελκύσει περισσότερους αγώνες.

Ι) Να προωθήσουμε τον Θρησκευτικό τουρισμό με την ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων μας.

Κ) Να αξιοποιηθεί και να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο ο Αρχαιολογικός χώρος των Γόμφων στην περιοχή Επισκοπή έτσι ώστε να γίνει βασικός προορισμός των επισκεπτών και η δημιουργία στο Μουζάκι Λαογραφικού Μουσείου θα πρέπει να είναι βασικός στόχος της νέας Διοίκησης του Δήμου μας.

Λ) Να αξιοποιηθεί να αναδειχθεί και να διαφημισθεί περισσότερο το Σπίτι και η Σπηλιά που γεννήθηκε ο Αρχιστράτηγος Γ. Καραισκάκης και να υπάρχει διασύνδεση των δύο αυτών μνημείων με τα υπόλοιπα μνημεία του Δήμου μας κάστρα, Μοναστήρια, Εκκλησίες, αρχαιολογικοί χώροι γεφύρια κλπ.

Μ) Να προωθηθούν τα μεγάλα ενεργειακά έργα στην περιοχή μας με αυστηρό περιβαλλοντολογικό έλεγχο και εξασφάλιση των μέγιστων αντισταθμιστικών οφειλών για τους συντοπίτες μας και το Δήμο μας γενικότερα.

Ν) Και τέλος η αξιοποίηση του έμπειρου και ικανού προσωπικού του Δήμου Μουζακίου θα είναι καταλυτική για την επίτευξη των στόχων της νέας Διοίκησης του Δήμου μας

Μπάλλας Ηλίας




Total
0
Shares
Previous Article

Γεμάτη η χθεσινή μέρα στον Τεχνόδρομο Χριστουγέννων στο Μουζάκι

Next Article

Εκδρομή του ΣΦΜΤ στην Αθήνα για παρακολούθηση όπερας