Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στην Ιταλία η βουλευτής Σύριζα κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση στις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η ελληνική ομογένεια στην Ιταλία με σκοπό την καθιέρωση της 20ης Μαΐου ως «Παγκόσμιας Ημέρας για την Ελληνική Γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό».

Τις εκδηλώσεις οργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας η οποία εκπροσωπεί τους 45.000 Έλληνες που ζούν στην Ιταλία και στην οποία συμμετέχουν πολλοί Ιταλοί φιλέλληνες.

Οι πόλεις που φιλοξένησαν τις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας ήταν η Νάπολη, η Αβέρσα, η Μπολώνια, το Μπρίντιζι, η Κρεμόνα, η Γένοβα, η Ίσκια Lacco Ameno, η Μεσσήνα, το Μιλάνο, το Παλέρμο και η Παβία.

Η κ. Κατσαβριά χαιρέτισε την κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη και υιοθέτησε πλήρως την πρόταση των ελλήνων ομογενών ως προς την καθιέρωση της 20ης Μαΐου ως «Παγκόσμιας Ημέρας για την Ελληνική Γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό». Χαρακτήρισε ως εύστοχη την επιλογή της 20ης Μαΐου, ημέρα κατά την οποία τεκμαίρεται από ιστορικούς ότι γεννήθηκε ο αρχαίος φιλόσοφος Σωκράτης. Επικροτώντας  την επιλογή αυτή της Ομοσπονδίας, ανέλυσε τη βαθιά τομή ανάμεσα στον «μύθο» και την «ιστορία» που συντελέστηκε με την εμφάνιση του Σωκράτη. Έδωσε επίσης, έμφαση στη σπουδαιότητα της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού καθώς αποτελεί τη βάση του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού μαζί με τον ρωμαϊκό πολιτισμό και τον χριστιανισμό. Χρησιμοποίησε μάλιστα, το παράδειγμα της λέξης «λόγος» ως κιβωτού πολλαπλών σημασιών και της σχέσης της τόσο με την έναρξη της συνειδητής ιστορικής εξέλιξης όσο και με όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης ζωής και του πολιτισμού.  Τέλος, συμμετείχε σε πλήθος εξαιρετικών πολιτιστικών εκδηλώσεων και παραστάσεων που έδωσαν  μαθητές κλασικών Λυκείων της Ιταλίας, τους οποίους και συνεχάρη.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης στα οποία  υποστήριξε τις πρωτοβουλίες της ομογένειας αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας για την έξοδο από την κρίση οι οποίες πλέον αποδίδουν καρπούς. Είχε επίσης, πυκνές επαφές με τους εκπροσώπους της ομογένειας, ιδιαίτερα την τωρινή Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Όλγα Νάσση, τον πρώην Πρόεδρό της κ. Γιάννη Κορίνθιοτον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο της Νάπολης κ.κ. Λουΐτζι ντε Ματζίστρι και Νίνο Ντανιέλε, τον Δήμαρχο της κωμόπολης Κάβα Ντέι Τιρένι κ. Μάρκο Γκάλντι –  ο οποίος έχει διαθέσει ένα μισθό του σε ένδειξη αλληλεγγύης στα θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης της Ελλάδας-, καθηγητές Πανεπιστημίου καθώς και άλλες προσωπικότητες Ελλήνων και Ιταλών φιλελλήνων.

Katsavria-Nassi

Parastasi-Mathiton




Total
0
Shares
Previous Article

Ενημέρωση για την προμήθεια εμβολίων κατά της Οζώδους Δερματίτιδας

Next Article

Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο 1ο Ελληνο – Ρωσικό Φόρουμ για τον θρησκευτικό Τουρισμό

Related Posts