Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στην «εθνική ομοψυχία» του μίσους είμαστε ξεκάθαρα απέναντι!

Χωρίς καμία αμφιβολία το αυταρχικό και φιλοπόλεμο καθεστώς Ερντογάν παίζει παιχνίδια
syriza

 

Στην «εθνική ομοψυχία» του μίσους είμαστε ξεκάθαρα απέναντι!

Χωρίς καμία αμφιβολία το αυταρχικό και φιλοπόλεμο καθεστώς Ερντογάν παίζει παιχνίδια σε βάρος της χώρας μας και των προσφύγων. Την ίδια ώρα που ο στρατός της Τουρκίας επιχειρεί στο έδαφος της πολύπαθης Συρίας, εργαλειοποιεί το προσφυγικό, με σκοπό να εκβιάσει Ελλάδα και Ευρώπη. Η χώρα μας αντιμετωπίζει μια εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη. Δεν αντιμετωπίζει όμως ούτε εισβολή, ούτε πόλεμο. Εισβολή ήταν ο Αττίλας το 1974 στην Κύπρο. Πόλεμο είχαμε το 1940. Απέναντί μας δεν έχουμε εχθρικές μεραρχίες. Έχουμε απελπισμένους ανθρώπους. Έχουμε μετανάστες και πρόσφυγες με τα παιδιά τους, ταλαιπωρημένους και κυνηγημένους. Οι χώρες έχουν νόμιμο δικαίωμα να ελέγχουν τα σύνορά τους, να διαχειρίζονται τις παράτυπες μετακινήσεις, όπως δήλωσε πριν λίγες μέρες και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Πάντα όμως σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς δικαίου. Με αδιαπραγμάτευτη την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Ο «αρχιστράτηγος» Μητσοτάκης έχοντας στο πλευρό του τη γνωστή συγχορδία των ΜΜΕ, βάφτισε «εισβολείς» τους άοπλους ανθρώπους που ο Ερντογάν χρησιμοποιεί σαν αναλώσιμα πιόνια. Ο «πατριώτης» Μητσοτάκης που πριν λίγες μέρες στέλνοντας τα ΜΑΤ σαν στρατό κατοχής στα νησιά του Αιγαίου να επιβάλλουν το νόμο και την τάξη, τουλουμιάζοντας στο ξύλο τους νησιώτες μας, καθυβρίζοντάς τους, μέχρι και τουρκόσπορους τους είπαν οι πραιτοριανοί του Μητσοτάκη, έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Εργαλειοποίησε την υπαρκτή κρίση για να ταΐσει το ακροδεξιό, ρατσιστικό και εθνικιστικό τέρας. Θεσμοθέτησε την αναστολή του δικαιώματος υποβολής αιτήματος ασύλου για 1 μήνα, παραβιάζοντας κατάφορα το διεθνές δίκαιο. Πρόσφυγες και μετανάστες δικάζονται σε 4 χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή και 10.000€ ποινή για παράνομη είσοδο. Παρέχουν, αυτός και τα στελέχη του (Γεωργιάδης, Πλέυρης, Μπογδάνος & Σια), ιδεολογική κάλυψη στα οπλισμένα τάγματα εφόδου που περιπολούν στον Έβρο και στα νησιά. Γερμανοί φασίστες έρχονται στη Λέσβο να «συμπαρασταθούν», ενώ αυστριακοί ακροδεξιοί να κυνηγήσουν με Έλληνες ομοϊδεάτες τους «λαθρομετανάστες». Στον Βόλο εμφανίστηκε Σύλλογος Κυνηγών Μεταναστών, στα νησιά καίγονται αποθήκες και εγκαταστάσεις υποβοηθητικές στους πρόσφυγες. Ξυλοδαρμοί, προπηλακισμοί και σπάσιμο αυτοκινήτων εθελοντών και εργαζομένων σε ΜΚΟ στην ημερήσια διάταξη, ως και λιντσάρισμα ξένων δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ. Δανοί της Frontex που περιπολούν στο Αιγαίο κατήγγειλαν στην κρατική TV της Δανίας ότι αρνήθηκαν να εκτελέσουν εντολή του λιμενικού «ρίξτε τους πρόσφυγες στη θάλασσα» στην περιοχή της Κω. Η ΝΔ και ο Μητσοτάκης μετατρέπει ένα τεράστιο, διεθνές, γεωπολιτικό ζήτημα σε μεθοριακή ελληνοτουρκική διαμάχη. Αναλαμβάνοντας έτσι, για λογαριασμό της απαράδεκτης Ευρωπαϊκής Ένωσης, να εγκλωβίσει στη χώρα μας το προσφυγικό και μεταναστευτικό ρεύμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί προτείνει η Ελληνική Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος, τις ιδεολογικές εμμονές της, τον αυταρχισμό και το χάιδεμα του ακροδεξιού της ακροατηρίου και να πιέσει δυναμικά στο πιο υψηλό επίπεδο για άμεση σύγκλιση έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ώστε:

  • η Ε.Ε. να αναλάβει την ευθύνη για την επεξεργασία ενός εναλλακτικού αποτελεσματικού σχεδίου, μιας και η κοινή δήλωση ΕΕ – Τουρκίας έχει παραβιαστεί από την πλευρά της Τουρκίας και δεν ισχύει, βασισμένο στις αρχές της αλληλεγγύης και του διαμοιρασμού της ευθύνης μεταξύ των κρατών της Ε.Ε.,
  • να εκπονήσει πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα στην Ε.Ε.,
  • να εκπονήσει πρόγραμμα επανεγκατάστασης προσφύγων από την Τουρκία στην Ε.Ε. και καταβολή κονδυλίων για τη φιλοξενία προσφύγων,
  • να υπάρξει αναθεώρηση του Δουβλίνου σε δίκαιη κατεύθυνση και κυρώσεις στις χώρες που δεν συμμορφώνονται στην αρχή της αλληλεγγύης.

Παράλληλα, να ακυρώσει τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) για επίταξη και δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης – φυλακών στα νησιά και την ΠΝΠ για αναστολή δικαιώματος υποβολής αιτήματος ασύλου για νεοεισερχόμενους, με περαιτέρω ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου. Να προχωρήσει στην άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, με μεταφορά των ευάλωτων ομάδων στην ενδοχώρα σε ανοιχτές δομές και να ενισχύσει όλες τις δημόσιες δομές που εμπλέκονται στη διαχείριση του προσφυγικού με τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό.

Η Ελλάδα της αλληλεγγύης, το παράδειγμα της ελπίδας που φώτισε την Ευρώπη και τον κόσμο έγινε, σε λίγο καιρό, η Ελλάδα που συγχαίρουν ο Όρμπαν και ο Κούρτς. Η Ελλάδα που κατατάσσεται πλέον στο στρατόπεδο των ακραίων εθνικιστών της Ευρώπης. Ακούμε συχνά αυτές τις ημέρες «η πλειοψηφία συμφωνεί με τις κινήσεις της Κυβέρνησης». Ίσως. Όμως το ερώτημα δεν είναι αν είσαι με την πλειοψηφία ή όχι. Αλλά αν είσαι με τον μισανθρωπισμό και τις πολεμικές κραυγές ή με την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη. Τώρα είναι η ώρα να ορθωθούν κυματοθραύστες απέναντι στα απειλητικά κύματα του φασισμού. Τώρα είναι η ώρα να στηθούν οδοφράγματα αλληλεγγύης. Στην ομοψυχία του μίσους λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προοδευτικοί πολίτες οφείλουμε να σταθούμε αποφασιστικά απέναντι.

Για το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας

Κρύος Πάνος




Total
0
Shares
Previous Article
merkel trikala 111111

Εύσημα Μέρκελ στον Δήμο Τρικκαίων για τις ψηφιακές δράσεις!

Next Article
aade

Σεμινάριο ΣΘΕΒ: «Ηλεκτρονικά Βιβλία ΑΑΔΕ myDATA»