Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στην αφετηρία με τις καλύτερες προϋποθέσεις ο Γ.Σ. Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. Πασιαλής»

pasialis

Σε ρυθμούς οργάνωσης και προετοιμασίας κινείται από την εβδομάδα που μας πέρασε το τμήμα μπάσκετ του Γ.Σ. Μουζακίου & Περιχώρων «Γιώργος Πασιαλής».

Οι Κιτρινόμαυροι που ταυτόχρονα έχουν ενεργά τμήματα σε πετοσφαίριση και στίβο, αποτελούν ένα πολυαθλητικό Σωματείο με ποικίλες δραστηριότητες που συνεχίζει τη διαδρομή του και στο μπάσκετ, έχοντας επιδείξει αρκετές επιτυχίες από το 2015 έως και σήμερα που ενεργοποιήθηκε ξανά.

Η ομάδα του Μουζακίου καταβάλει τη δική της προσπάθεια ανάδειξης του αθλήματος στην ευρύτερη περιοχή με βήματα προόδου στα τμήματα υποδομής της, επιδιώκοντας να φέρει περισσότερους αθλητές κοντά στο χώρο και να βασιστεί στις δικές τους δυνάμεις στο παρόν αλλά και το μέλλον.

Σε αυτή την προσπάθεια «σύμμαχος» είναι μία ομάδα ανθρώπων νέων σε ηλικία με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Ηλία Γκαραβέλα που με συνέπεια και αφιλοκέρδεια υπηρετούν τον Σύλλογο, επενδύοντας σε χρόνο και σε κατάρτιση για να κρατήσουν τον αθλητισμό ως το πιο υγιές «κύτταρο» της τοπικής κοινωνίας και νεολαίας.

Ταυτόχρονα, ένα υπερσύγχρονο και εξόχως συντηρημένο κλειστό γυμναστήριο στο Μουζάκι προσφέρει τις ιδανικότερες συνθήκες άθλησης και αποτελεί πόλο έλξης για τους αθλούμενους, συμβάλλοντας προς την ανάπτυξη και αναβάθμιση του μπάσκετ, προσελκύοντας μάλιστα το ενδιαφέρον ομάδων της Basketleague (όπως ο Κολοσσός Ρόδου που για δεύτερη διαδοχική χρονιά θα έλθει στην περιοχή) για να πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

Το μεγαλύτερο, ωστόσο, αγαθό είναι η διάθεση των ανθρώπων της ομάδας για προσφορά και ο προσανατολισμός για δόμηση της φετινής ομάδας μπάσκετ σε πρότυπα που απέχουν πολύ από τα τωρινά δεδομένα προσέγγισης του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Ο ΓΣ Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. Πασιαλής» προχώρησε σε διαφορετικά πρότζεκτ τα τελευταία χρόνια και από τη Β’ ΕΣΚΑΘ βρέθηκε στην Α1 κατηγορία, ενώ φέτος επέστρεψε στην Α2, έχοντας πλήρως αντιληφθεί ότι αυτό που μετρά δεν είναι η…πτώση αλλά η ομαλή προσγείωση και το οικογενειακό κλίμα.

Η κατηγορία, λοιπόν, δεν παίζει κανένα ρόλο για τους Κιτρινόμαυρους σχετικά με το τι θα επιδιώξουν φέτος, γνωρίζοντας ότι η απόφαση για…τόπο στα νιάτα ήταν ειλημμένη πολύ πριν τον περυσινό υποβιβασμό. Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Στέφανο Μπελάγια, προπονητή που θα έχει ενεργό ρόλο και στις ακαδημίες του Συλλόγου συμβαδίζει απόλυτα με τη φιλοσοφία που επιθυμούν να εφαρμόσουν οι δύο πλευρές που δεν είναι άλλη από το να επιδιώξει τη δημιουργία ενός συνόλου βασισμένου στα παιδιά που ανδρώνονται μπασκετικά μέσα από τον ΓΣΜΠ, πλαισιωμένα από κάποιους πιο έμπειρους αθλητές, με μοναδικό στόχο να λειτουργήσουν ως έρεισμα βελτίωσής τους.

Ο φετινός σχεδιασμός των Κιτρινόμαυρων περιλαμβάνει χαμηλό μ.ο. ηλικίας και ευκαιρίες σε παιδιά για περισσότερα αγωνιστικά λεπτά και μπάσκετ με έλλειψη σκοπιμότητας, ώστε ο αυτοσκοπός να μην είναι η νίκη αλλά η βελτίωση, η αλλαγή ρυθμού και το πραγματικό όφελος να είναι οι νέοι παίχτες που θα αναδειχθούν από την Μουζάκι και τη γύρω περιοχή.

Οι πρώτες προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Στέφανου Μπελάγια είχαν ανταπόκριση από αθλητές που ήταν και τα προηγούμενα χρόνια μέλη της ομάδας, ενώ σε αυτές συμμετέχουν και παίχτες, οι οποίοι θα την ενισχύσουν τόσο στο πρωτάθλημα της Α2, όσο και το κύπελλο ΕΣΚΑΘ. Μάλιστα, η ομάδα του Μουζακίου είναι η μοναδική από τις εκπροσώπους του νομού μας στην Α2 ΕΣΚΑΘ που δήλωσε συμμετοχή στο θεσμό του κυπέλλου (η έναρξη του οποίου ορίστηκε για τις 7 Σεπτεμβρίου), αντιμετωπίζοντας τη διοργάνωση ως μια αφορμή για περισσότερα παιχνίδια και ως ευκαιρία για καλύτερο μοντάρισμα του υλικού.

Οι προπονήσεις συνεχίζονται καθημερινά και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν και οι πρώτες μεταγραφικές προσθήκες.

KarditsaPress




Total
0
Shares
Previous Article
orkvmosia tsiakos

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Καρδίτσας στην ορκωμοσία.

Next Article
odisevax slide

ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ της Ξένιας Καλογεροπούλου - Το ταξίδι συνεχίζεται στο υπαίθριο θέατρο Μητρόπολης

Related Posts