Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στελέχη του Δήμου Καρδίτσας σε ημερίδα για τη Βιώσιμη κινητικότητα στους Ο.Τ.Α.

Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) στο πλαίσιο της αποστολής του, υπό την οργανωτική ευθύνη του Περιφερειακού Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, την ημερίδα «Βιώσιμη κινητικότητα στους Ο.Τ.Α.».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας Κων. Ξυλομένος και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παν. Μαντζιάρας μαζί με υπαλλήλους του Δήμου Καρδίτσας συμμετείχαν στην ημερίδα, αντλώντας χρήσιμες πληροφορίες για τη συμμετοχή του Δήμου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης και την προώθηση ενός δικτύου Τοπικών συντονιστών Βιώσιμης κινητικότητας.

Σκοπός εξάλλου της ημερίδας, ήταν η προαγωγή της βιώσιμης κινητικότητας σε τοπικό επίπεδο με την υλοποίηση Ευρωπαϊκών και εθνικών πολιτικών και η αναζήτηση χρηματοδότησης για την ανάπτυξη κατάλληλων υποδομών. Οι κατευθύνσεις, οι οδηγίες και οι προδιαγραφές για το σχεδιασμό επεμβάσεων βελτίωσης της αστικής κινητικότητας όπως οι αστικές αναπλάσεις, το αστικό και περιαστικό πράσινο, η ίση προσβασιμότητα, η βελτίωση των υποδομών για την πρόσβαση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων κτλ. Η θεματολογία της ημερίδας περιείχε ως κύριο αντικείμενο τον τρόπο και τα βασικά βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν οι Δήμοι της χώρας ώστε να υλοποιήσουν σχέδια βιώσιμης αστικής κινητικότητας, αλλά και τη χρηματοδότηση τέτοιων δράσεων. Επίσης παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα αποτελέσματα Δήμων που έχουν αναπτύξει τέτοια σχέδια και οι δράσεις ευαισθητοποίησης και προβολής της βιώσιμης κινητικότητας.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης οι Αντιδήμαρχοι και οι υπάλληλοι τους Δήμου Καρδίτσας ήρθαν σε επαφή με στελέχη άλλων Δήμων της χώρας που συμμετέχουν σε προγράμματα, ώστε να υπάρξει μελλοντική συνεργασία.

Στην ημερίδα χαιρετισμό έκανε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος και η αν. καθηγήτρια του Α.Π.Θ. κ. Ιφ. Καμτσίδου.

viosimi kinitikotita karditsa 1




Total
0
Shares
Previous Article

Συνάντηση του Δημάρχου Καρδίτσας με το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καρδίτσας

Next Article

Εκλογές για το Σύλλογο Φίλων Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου Ιτέας Δήμου Παλαμά