Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στα έργα ύδρευσης του Πλατυκάμπου και της Γλαύκης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο δήμαρχος Κιλελέρ

Κώστας Αγοραστός: «Δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής»

Τα έργα ύδρευσης, που κατασκευάζονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τα οποία βελτιώνουν την ποσότητα και την ποιότητα νερού στη Γλαύκη, τον Πλατύκαμπο και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κιλελέρ επισκέφτηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος. Το έργο με τίτλο «Κατασκευή αγωγού σύνδεσης υφιστάμενων δικτύων ύδρευσης Γλάυκης και Πλατυκάμπου» είναι προϋπολογισμού 250.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Λάρισας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Τα έργα νερού είναι έργα του μέλλοντος. Ως αιρετή Περιφέρεια δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξασφάλιση επαρκούς και κατάλληλης ποιότητας πόσιμου νερού στους κατοίκους της Θεσσαλίας. Το έργο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς έχει σαν στόχο την εξάλειψη των φαινομένων έλλειψης πόσιμου νερού στην εν λόγω περιοχή. Τόσο με αυτό όσο και με τα υπόλοιπα έργα νερού που υλοποιούμε με τον Δήμο Κιλελέρ, επιχειρούμε να δώσουμε λύση στα χρόνια προβλήματα ύδρευσης που ταλαιπωρούσαν τους κατοίκους της περιοχής».

Από την πλευρά του ο κ. Θ. Νασιακόπουλος σημείωσε τα εξής: «Με τη λειτουργία του νέου αγωγού, θα αποτελέσουν παρελθόν τα προβλήματα και οι ζημιές στο δίκτυο της περιοχή. Το νερό θα πηγαίνει απ’ ευθείας στους υδατόπυργους και στη συνέχεια με σωστή πίεση θα διανέμεται στο δίκτυο. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγουμε τις ζημιές που αντιμετωπίζαμε τα προηγούμενα χρόνια, και οι οποίες μας ανάγκαζαν να μειώσουμε τη ροή και την πίεση του νερού, με συνέπεια βέβαια να έχουμε ελλείψεις σε πόσιμο νερό. Το συγκεκριμένο έργο είναι μόνο η αρχή. Με τη συμπαράσταση της Περιφέρειας ακολουθούν πολύ σύντομα μία σειρά από έργα που θα λύσουν το μεγάλο πρόβλημα υδροδότησης στο Δήμο μας.»

Στόχος του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός του εξωτερικού δικτύου υδροδότησης ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες δυο οικισμών, συνολικού πληθυσμού 2670 κατοίκων και ταυτόχρονα να συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Συγκεκριμένα πρόκειται να αξιοποιηθούν ο πηγές του Αγίου Νικολάου, με χρήση των υδατόπυργων Γαλήνης και Πλατυκάμπου και ταυτόχρονη αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης.

μικροσήραγγα Πλατυκάμπου (2)

μικροσήραγγα Πλατυκάμπου




Total
0
Shares
Previous Article

Η Πολυθεματική Έκθεση «Πόντος – Δικαίωμα και Υποχρέωση στη Μνήμη» παρουσιάζεται στο Σύνταγμα

Next Article

Επίσκεψη της βουλευτή κ. Κατσαβριά – Σιωροπούλου στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας

Related Posts