Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σταύρος Παπαγεωργίου: Να γιατί μπορούμε καλύτερα και αξίζουμε περισσότερα

papageorgiou stavros ekloges

 

Σταύρος Παπαγεωργίου: Να γιατί μπορούμε καλύτερα και αξίζουμε περισσότερα

Υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Νομού Καρδίτσας

Η πολιτική και οι πολιτικοί έχουν σε γενικές γραμμές απογοητεύσει τους Έλληνες ψηφοφόρους. Αυτό δείχνουν τα μεγάλα ποσοστά αποχής (41,64% στις πρόσφατες εκλογές, βάσει του υπουργείου Εσωτερικών). Αυτό που θα τους έλεγα όμως, ώστε να πεισθούν να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας σύγχρονος Ευρωπαίος πολιτικός που γνωρίζει το διακύβευμα και θα τολμήσει. Είναι η τελευταία ευκαιρία. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αποτυχίας, και δεν θα αποτύχει. Η χώρα μας πρέπει να ξαναβρεί το δρόμο της δίπλα στα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη με ανάταξη όχι μόνο στην οικονομία, αλλά σε όλους τους τομείς. Γι’ αυτό, κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος. Καλώ τους πολίτες να δώσουν ισχυρή στήριξη και ισχυρή αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία μέσα από την συμμετοχή τους.

Τα ποσοστά νεανικής ανεργίας στη Θεσσαλία κυμαίνονται στο 43,6% με βάση τη Eurostat. Αξίζει ένας νέος άνθρωπος να τολμήσει να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στον τόπο του, την Καρδίτσα; Η επιχειρηματικότητα με τις τωρινές συνθήκες μοιάζει με απονενοημένη πράξη. Οι νέοι άνθρωποι αναζητούν εργασία σε άλλες περιοχές της χώρας ή στο εξωτερικό. Η μείωση της φορολογίας και η δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος θα κινητοποιήσει τις υγιείς επιχειρήσεις έτσι, ώστε να προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις, να προσελκύσουν κεφάλαια και να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας. Φυσικά, η μείωση της φορολογίας από μόνη της δεν αρκεί, χρειάζονται κι άλλες τομές όπως η μείωση της γραφειοκρατίας, ο εκσυγχρονισμός των υποδομών, η εξειδίκευση και αξιολόγηση του προσωπικού και κυρίως ο επαναπατρισμός των επιστημόνων που έφυγαν στο εξωτερικό.

Ειδικότερα στον αγροτικό τομέα, το κόστος παραγωγής είναι απαγορευτικό για να τολμήσει κάποιος να γίνει αγρότης ή κτηνοτρόφος. Ο πρωτογενής τομέας για πολλά χρόνια ήταν πηγή πλούτου τόσο για το Θεσσαλικό κάμπο, όσο και για ολόκληρη τη χώρα! Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α τον υπονόμευσε, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε καρτελ να λυμαίνονται τον κόπο των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Επιβάλλεται άμεσα, λοιπόν, στήριξη των μικρομεσαίων καλλιεργητών και κτηνοτρόφων, αλλά και συστηματική προώθηση των Ελληνικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά μέσω των εμπορικών ακολούθων που θα στελεχώσουν τις πρεσβείες μας στο εξωτερικό.

Παράλληλα η αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας και η επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των αρδευτικών έργων στο δυτικό τμήμα του Νομού, θα επιτρέψει στους αγρότες και κτηνοτρόφους που αγωνίζονται να κρατήσουν ζωντανό τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα και να πετύχουν υψηλότερη παραγωγικότητα, δίνοντάς τους ταυτόχρονα κίνητρα για την περαιτέρω ανάπτυξή τους. Η πολιτική μας για τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα πρέπει να στηρίζεται στο τρίπτυχο: στήριξη, προστασία και προώθηση των ελληνικών προϊόντων.

Και οι συνταξιούχοι, όμως, δυσκολεύονται να μας εμπιστευτούν καθώς υπέστησαν αλλεπάλληλες και άδικες μειώσεις όπως η περικοπή του ΕΚΑΣ και η αύξηση των εισφορών που τους οδήγησαν σε αδιέξοδο. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει να συνεχιστούν τέτοιες καταστάσεις, καμία σύνταξη δεν πρόκειται να κοπεί και σε βάθος χρόνου το ποσοστό των εισφορών θα μειωθεί. Οι συνταξιούχοι πρέπει να ζήσουν αξιοπρεπώς!




Total
0
Shares
Previous Article
EKLOGES SAKOI

Στο παλαιό 1ο Λύκειο Καρδίτσας η παραλαβή εκλογικών σάκων

Next Article
kotsos giorgos 1

Ανοιχτή επιστολή του υποψ. Βουλευτή ΝΔ Ν. Καρδίτσας Γιώργου Κωτσού προς την νεολαία