Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

“Σπεύσατε” για την ανανέωση αδειών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων

Έκκληση του Δήμου Καρδίτσας προς τους επαγγελματίες να ανταποκριθούν

 Έκκληση του Δήμου Καρδίτσας προς τους επαγγελματίες να ανταποκριθούν στην υποχρέωσή τους μέχρι και τις 31/3, καθώς από την επομένη θα ξεκινήσουν εντατικοί έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας

          Την ανάγκη να ανταποκριθούν άμεσα στην υποχρέωσή τους να ανανεώσουν τις άδειες κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για το 2017 επισημαίνει ο Δήμος Καρδίτσας προς τους επαγγελματίες που δεν το έχουν ήδη κάνει. Ειδικότερα η υποχρέωση έκδοσης- ανανέωσης άδειας κατάληψης κατάληψης κοινοχρήστων χώρων αφορά:

  1. Ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να μπορούν να αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα.
  2. Ιδιοκτήτες – ενοικιαστές περιπτέρων για την παραχώρηση της χρήσης κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνει το περίπτερό τους και ο περιβάλλων χώρος του.
  3. Ιδιοκτήτες καταστημάτων και περιπτέρων, προκειμένου να τοποθετήσουν μηχανικά- ηλεκτροκίνητα – παιδικά παιχνίδια σε κοινόχρηστο χώρο (πέραν της παραχωρημένης έκτασης στα περίπτερα για ανάπτυξη ψυγείων, εφημερίδων κ.λ.π.)
  4. Ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων, για έκθεση εμπορευμάτων στον κοινόχρηστο χώρο μπροστά από τα καταστήματά τους.

            Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή μας κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, που έπληξαν ιδιαίτερα την οικονομική δραστηριότητα και είχαν ως αποτέλεσμα την κήρυξή της σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά και λόγω της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας, ο Δήμος στεκόμενος στο πλευρό των επαγγελματιών, θα αναμένει μέχρι και τις 31 Μαρτίου να προχωρήσουν στη διαδικασία ανανέωσης της άδειάς τους, πριν ξεκινήσουν οι σχετικοί έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία.

            Σε κάθε περίπτωση ανεξάρτητα από το αν ανανέωσαν ή όχι ακόμη τις αδειές τους εφιστάται η προσοχή όλων των επαγγελματιών στην πιστή τήρηση των ορίων του παραχωρούμενου κοινόχρηστου χώρου, σύμφωνα με το εγκεκριμένο τοπογραφικό διάγραμμα.




Total
0
Shares
Previous Article

Τα παιδιά είπαν κάτω οι μάσκες – όχι στην υποκρισία

Next Article

Στη διεθνή έκθεση για τον κλάδο του οίνου PROWEIN 2017 η Περιφέρεια Θεσσαλίας