Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σοφία Τόλια: “Χαρές και πανηγύρια για τον Ομπάμα! Πώς αλλάζουν οι καιροί!!!”

Της Σοφίας Τόλια, Δικηγόρου, Προέδρου του Δ.Σ. Δ. Μουζακίου, Μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Το 1999, ακριβώς 17 χρόνια πίσω στην πολιτική ιστορία αυτού του τόπου, επισκέφθηκε την Αθήνα ο τότε Πρόεδρος της Αμερικής Μπιλ Κλίντον.

Ο σημερινός Πρωθυπουργός και κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησής του εκείνη την εποχή, στο άκουσμα της έλευσης Κλίντον διοργάνωναν αντιαμερικανικές πορείες, έστηναν λαϊκά Δικαστήρια και δεν σταματούσαν να κραυγάζουν «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι».

Σήμερα, το σκηνικό άλλαξε. Οι ίδιοι άνθρωποι, που τότε αντιδρούσαν και ψευτοεπαναστούσαν, πλέον με περισσή χαρά προετοιμάζονται να υποδεχθούν τον απερχόμενο Πρόεδρο Ομπάμα στα μέσα του Νοεμβρίου.

Αν η επίσκεψη Ομπάμα έχει ουσιαστικό περιεχόμενο και επικεντρωθεί όντως στα οικονομικά, γεωπολιτικά θέματα της χώρας μας, καθώς και στο προσφυγικό με εύστοχες δικές του παρεμβάσεις και δεν αποτελέσει απλά μια εθιμοτυπική επίσκεψη, ως είθισται να πράττουν οι απερχόμενοι, θα κριθεί και θα αξιολογηθεί στην ώρα του.

Αν η παρουσία του στη χώρα μας συμβάλλει στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ή όχι, επίσης θα αποδειχθεί στην πράξη.

Εκείνο που αποτελεί όμως σημείο των καιρών είναι η ολοκληρωτική μεταστροφή των ανθρώπων του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ και του παλιότερου Συνασπισμού και η αλλαγή των συναισθημάτων τους απέναντι στην ιμπεριαλιστική, όπως την αποκαλούσαν, Αμερική.

Αλλά μήπως είναι η μοναδική κυβίστησή της?

Άμα τη αναλήψει της εξουσίας στο μόνο που επιδόθηκε με επιτυχία η κυβέρνηση ήταν οι συνεχείς της αναδιπλώσεις!

Επομένως, δεν πρέπει να μας προκαλέσει καμιά εντύπωση αν ακούσουμε για μια ακόμη φορά από στόματος Έλληνα πρωθυπουργού και μάλιστα κατά δήλωσή του αριστερού το περιβόητο «ευχαριστούμε τους Αμερικάνους!»




Total
0
Shares
Previous Article

Οι δρόμοι των Αγίων εικόνων ,των κοπαδιών και  τα ξεχειμαδιά

Next Article

Σε ρυθμούς… Κτηματολογίου αναμένεται να κινηθεί ο Δήμος Μουζακίου τον προσεχή Φεβρουάριο.