Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σοφία Τόλια: Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Νικητής με όπλο την αλήθεια!!!

Από τη στιγμή που η ΔΕΘ απέκτησε έντονο πολιτικό χρώμα, που επισκίασε τον αρχικό της  εμπορικό χαρακτήρα,  το βήμα της είναι πάντα ελκυστικό και ενδιαφέρον για τους πολιτικούς αρχηγούς, μιας και εκεί εξαγγέλλουν προγράμματα, θέτουν στόχους, μοιράζουν ελπίδες και υποσχέσεις και γενικότερα σκιαγραφούν την πολιτική τους κατεύθυνση.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, με κεντρικό σύνθημα τη Συμφωνία Αλήθειας, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης  αναδείχθηκε  αναμφισβήτητα ο μεγάλος νικητής, σε σχέση με τον Τσίπρα, στην πολιτική τους «αναμέτρηση» στη ΔΕΘ. Ρεαλιστής και συνεπής στις θέσεις του και στις προτάσεις του,  ένεκα των οποίων έκανε τη διαφορά, έπεισε και κέρδισε  την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, για μια ακόμη φορά δεν έπεσε στην παγίδα της ακατάσχετης παροχολογίας, αλλά επένδυσε στην ειλικρινή σχέση με τους πολίτες και στην προσγείωση στην πραγματικότητα.

Τόσο στην ομιλία του όσο και στη συνέντευξη τύπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε ολοκληρωμένες προτάσεις και στόχους, με γνώμονα τη λογική και το εφικτό, αποφεύγοντας λαϊκισμούς και εύπεπτες ρητορείες και χωρίς να φαντασιώνεται ονειρεμένους ρυθμούς ανάπτυξης, για να προσελκύσει ψηφοφόρους. Μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας, στοιχείο έντονο στην πολιτική του κουλτούρα,  δεσμεύτηκε μόνο για αυτά που θα μπορέσει να υλοποιήσει.

Επιγραμματικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θες/νίκη δεσμεύτηκε για μείωση της φορολογίας, περιορισμό κρατικών δαπανών, μείωση κατά 30% του ΕΝΦΙΑ, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ιδιωτικής εν γένει πρωτοβουλίας, επίσπευση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, αξιολόγηση στο Δημόσιο και εξυγίανση, προστασία της δημόσιας τάξης και ασφάλειας των πολιτών από την ασυδοσία και ανομία των μπαχαλάκηδων, ενώ πέρα από τα οικονομικά έδωσε και το στίγμα του κοινωνικού προσώπου του κόμματός του, με αφορμή τα γεγονότα στο Ωραιόκαστρο, ισχυριζόμενος ότι οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού και ξενοφοβίας δεν έχει θέση στη Νέα Δημοκρατία. Υπερασπίστηκε ξανά την επιτακτική  ανάγκη ανανέωσης της παράταξης και των αλλαγών που οραματίζεται, γιατί μόνο έτσι θα αναγεννηθεί και θα μεγαλώσει.

Το ουσιωδέστερο στην συνολική παρουσία του Κυριάκου στη ΔΕΘ ήταν η έλλειψη κάθε ίχνους αντιπολιτευτικών τακτικισμών και επικοινωνιακών τρικ του παρελθόντος με όρους λαϊκισμού και πολιτικαντισμού και η μετάβασή του σε μια νέα εποχή πολιτικού ύφους και ήθους,  όπου υπερισχύει η επιχειρηματολογία, οι εφικτές προτάσεις, ο καθαρός λόγος, ο στοχευμένος προγραμματισμός. Μέλημα του σύγχρονου πολιτικού θα πρέπει να είναι η αποτελεσματικότητα και η αλήθεια και όχι να είναι αρεστός σε όλους τάζοντας τα πάντα, όπως κάνανε οι κοινοτάρχες της δεκαετίας του ’80, όπως έπραξε και ο Τσίπρας πριν έρθει στην Κυβέρνηση. Αλλά και καθήκον του σύγχρονου ψηφοφόρου είναι να οδηγείται στην κάλπη με ώριμη σκέψη, με βαθιά αντίληψη της πραγματικότητας, προτάσσοντας το συλλογικό συμφέρον και να κλείνει τα αυτιά του σε ό,τι γρήγορο, εύκολο και ψεύτικο!

Σοφία Τόλια, Δικηγόρος, Πρόεδρος του Δ.Σ. Δ. Μουζακίου, Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας




Total
0
Shares
Previous Article

Κ. Αγοραστός: Επικαιροποιημένο σχέδιο διαχείρισης του προσφυγικού με την ενεργό συμμετοχή της αυτοδιοίκησης

Next Article

Κώστας Τσιάρας: Φως στην διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.