Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σοφάδες: Δράσεις σχολείων για την Εθελοντική Αιμοδοσία

 

Ανάπτυξη δράσεων ευαισθητοποίησης – ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού με θέμα την Εθελοντική Αιμοδοσία σε σχολεία στο Δήμο Σοφάδων

Επίσκεψη στο Δημαρχείο του Δήμου Σοφάδων πραγματοποίησαν οι μαθητές του 1ου  Δημοτικού Σχολείου  και του Γενικού Λυκείου Σοφάδων όπου τους υποδέχθηκαν οι αντιδήμαρχοι  κ. Β. Γούζιος, κ. Σπύρος Εκίζογλου και κ. Δ. Κοντοβάς.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης – ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού με στόχο την ανάπτυξη της Αγωγής Υγείας σε τοπικό επίπεδο με θέμα την “Εθελοντική Αιμοδοσία” και με αφορμή την πραγματοποίηση της εθελοντικής αιμοδοσίας στην Τράπεζα Αίματος του Δήμου Σοφάδων την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 στο Κέντρο Υγείας της πόλης.

Η αξιέπαινη πρωτοβουλία ανήκει στους εκπαιδευτικούς της πρώτης και της δεύτερης βαθμίδας εκπαίδευσης, καθώς η ομάδα των εκπαιδευτικών του 1ου Δημοτικού και του Γενικού Λυκείου ανέλαβε να προωθήσει το μήνυμα στους μαθητές με ένταξη υλικού στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων που πάντα στέκεται αρωγός σε όλες τις κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις.

Οι μαθητές πέρασαν το μήνυμα ότι εθελοντισμός αποτελεί μορφή ενεργού συμμετοχής του πολίτη στα κοινά με την αιμοδοσία να αποτελεί την πιο μεγάλη αλτρουιστική πράξη αλληλεγγύης.

Με το σχολείο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, να μορφώνει τα παιδιά παρέχοντας  γνώσεις, αλλά κυρίως διαμορφώνοντας συμπεριφορές, αποδεικνύεται πόσο σημαντικές είναι οι δυνατότητες του στη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας και την καλλιέργεια της αιμοδοτικής συνείδησης με ιδιαίτερη έμφαση στην ευαισθητοποίηση των παιδιών. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η παροχή ερεθισμάτων για σκέψη και γόνιμο προβληματισμό ώστε ένα παιδί, ένας έφηβος, ένας διστακτικός και αναποφάσιστος ενήλικας πληροφορούμενος να πειστεί και να παρακινηθεί στην εθελοντική αιμοδοσία.

foto 3




Total
0
Shares
Previous Article

40ήμερο Μνημόσυνο Αγορής Κίσσα

Next Article

Ένταξη έργων ύψους 415.000€ στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Related Posts