Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σκέψεις και προβληματισμοί για τα έργα πεζοδρόμησης στο Μουζάκι

του Ηλία Μπάλλα

Κ Δήμαρχε, πρέπει να ακούσετε και να καταλάβετε την αγωνία και τους προβληματισμούς του εμπορικού κόσμου του Μουζακίου. Το Μουζάκι κατ’ αρχάς ήταν και πρέπει να παραμείνει εμπορικό κέντρο (και το εμπόριο δεν είναι μόνο οι καφετέριες) και οι όποιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνονται με το σκεπτικό αυτό.

Η πεζοδρόμηση που έγινε πριν από χρόνια είναι αλήθεια ότι άλλαξε την εικόνα του κέντρου στο Μουζάκι αλλά παράλληλα με την περιορισμένη πρόβλεψη για θέσεις πάρκινγκ, ο μη έλεγχος των θέσεων αυτών για θέσεις προσωρινής στάθμευσης και ελλείψεις στην τεχνική μελέτη για την καλύτερη λειτουργικότητα, είχαν σαν αποτέλεσμα και σε συνδυασμό με τα έργα στις τρεις εισόδους, τα μαγαζιά του κέντρου να υποστούν σημαντικές, έως τεράστιες ζημιές.

Τα έργα που έγιναν στις τρεις εισόδους του Μουζακίου, είχαν σαν αποτέλεσμα να κατευθύνουν τους επισκέπτες έξω από το κέντρο του Μουζακίου.

Τουλάχιστον κ Δήμαρχε αν δεν υπάρχουν τα χρήματα για να γίνουν οι παρεμβάσεις αυτές τώρα, θα πρέπει άμεσα να τοποθετήσετε στις τρείς εισόδους μεγάλες πινακίδες που να κατευθύνουν και να οδηγούν τους επισκέπτες στο κέντρο, πριν νεκρώσει τελείως το κέντρο του Μουζακίου.

Πιστεύω κ Δήμαρχε ο νέος σχεδιασμός των πεζοδρομίων πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να διευκολύνονται μικρά και μεγάλα αυτοκίνητα να περνάνε από το κέντρο και το σημαντικότερο να υπάρχουν επαρκείς θέσεις πάρκινγκ.

Επίσης στα υπάρχοντα πεζοδρόμια στον κεντρικό δρόμο θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις για περισσότερες θέσεις πάρκινγκ και να βρεθεί τρόπος οι θέσεις αυτές να είναι προσωρινές και να ελέγχονται για να εξυπηρετούν τους εμπόρους.

Κ Δήμαρχε σε κάθετους δρόμους του κέντρου Μουζακίου και όχι μόνο, δεν υπάρχουν καθόλου πεζοδρόμια και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει άμεσα να επιλύσετε.

Πρέπει επι τέλους να δώσετε ένα τέλος στην αποκατάσταση των δρόμων από τα έργα του βιολογικού καθαρισμού, πιστεύω ο κόσμος του Μουζακίου έκανε μεγάλη υπομονή και πρέπει αυτό να αναγνωριστεί για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει να υπάρχει πλέον καμία καθυστέρηση.

Κ Δήμαρχε πραγματικά δεν χρειάζεται να είστε τόσο απόλυτος και αδιάλλακτος, ηγείστε τόσα χρόνια σε έναν Δήμο που πάντα ήταν και είναι πλεονασματικός έχετε εντάξει και έχουν γίνει μεγάλα και σημαντικά έργα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και πάρα πολλά μικρά και μεσαία έργα έγιναν με τα προγράμματα αυτά σε όλα σχεδόν τα τοπικά διαμερίσματα και η ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου των πεζοδρομίων με 1.000.000 ευρω είναι σίγουρα μια μεγάλη επιτυχία σας και αξίζουν συγχαρητήρια σε σένα και την τεχνική υπηρεσία, το έργο αυτό θα γίνει όμως σημαντικό και θα αναγνωριστεί απ όλους όταν αυτό είναι λειτουργικό και συνδυαστεί με την στήριξη του εμπορικού κόσμου του Μουζακίου.

Είναι πολύ σημαντικό που ο δρόμος από τον Καλύβα μέχρι τον Λάππα θα παραμείνει διπλής κατεύθυνσης και στο δρόμο από το Δημαρχείο στο παλιό κατάστημα Βασιλείου θα παραμείνουν οι θέσεις πάρκγινγκ που υπάρχουν και σήμερα.

Οι προβληματισμοί της αντιπολίτευσης και της κας Ντούρβας κ Δήμαρχε έχουν βάσει και αντιπροσωπεύουν πολλούς εμπόρους του κέντρου Μουζακίου, για το λόγο αυτό οφείλετε και έχετε υποχρέωση κατά την γνώμη μου να καλέσετε την αντιπολίτευση και τον εμπορικό σύλλογο Μουζακίου και με την βοήθεια της τεχνικής υπηρεσίας να γίνει μια πλήρης ενημέρωσης του τεχνικού προγράμματος και να γίνουν οι όποιες άλλες αλλαγές θεωρηθούν απαραίτητες, για να βρεθεί η καλύτερη λύση για τον εμπορικό κόσμο του Μουζακίου και να συνδυαστεί η στήριξη των εμπόρων του κέντρου με την καλλωπιστική αναβάθμιση του Μουζακίου που είναι επίσης σημαντική.

Σας ευχαριστώ κ.Δήμαρχε.
Μπάλλας Ηλίας
Hlias-Mpallas




Total
0
Shares
Previous Article

Επισκέψεις σε δομές υγείας από Χρ. Κατσαβριά Σιωροπούλου και Σπύρο Λάππα

Next Article

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του ταμιευτήρα στο Καστρί

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…