Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σε σύσκεψη του Υπουργείου Παιδείας συμετείχε η Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου συμμετείχε σε σύσκεψη  στο Υπουργείο Παιδείας υπό  την προεδρία του Υφυπουργού, κ. Δ. Μπαξεβανάκη με θέμα τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού. Παρούσες στη συνάντηση ήταν η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτικών-Στελεχών Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.) που στελεχώνουν τα ΚΕ.ΣΥ.Π., κ. Φρόσω Μυργιώτη και η Γενική Γραμματέας, κ.  Μαρία Σαρακίνου.

Στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση των δομών ΚΕ.ΣΥ.Π. καθώς και τη σταθεροποίηση του θεσμού Σ.Ε.Π. στο σχολείο, ώστε οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στις δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού, προκειμένου να αντιμετωπίσουν δυναμικά τα ποικίλα προβλήματα που συνδέονται είτε με την εκπαιδευτική τους πορεία είτε με την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Στη συνέχεια, η κ. Κατσαβριά είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Υφυπουργό, στον οποίο  έθεσε το θέμα της κτιριακής υποδομής του Ι.Ε.Κ. Καρδίτσας, καθώς και  το θέμα της ανάγκης προμήθειας εργαστηριακού εξοπλισμού, προκειμένου να συμπεριληφθούν  και νέες ειδικότητες  στο πρόγραμμα σπουδών του. Η βουλευτής,  ζήτησε την παρέμβαση του κ. Μπαξεβανάκη, ώστε να διευκολύνεται η εκπαίδευση των σπουδαστών του ΙΕΚ  σε όλα τα επίπεδα. Η κ. Κατσαβριά ζήτησε επίσης, την έγκαιρη έκδοση  μαθητικής ταυτότητας στους συμμετέχοντες στη μεταλυκειακή τάξη της μαθητείας των ΕΠΑΛ, ώστε να διευκολύνονται οι μετακινήσεις τους.

Τέλος η κ. Κατσαβριά επισκέφθηκε  τη Διεύθυνση εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα λειτουργικά προβλήματα που αφορούν την διάθεση των εκπαιδευτικών  στα ΙΣΔΕ.




Total
0
Shares
Previous Article

Ο Κώστας Κατσουράνης στις εγκαταστάσεις του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Θεόνη!

Next Article

Τιμήθηκε στα Τρίκαλα, η επέτειος της αγροτικής – λαϊκής εξέγερσης του 1925