Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα βελτίωσης-συντήρησης του οδικού δικτύου του ν. Καρδίτσας

Προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς επτά εργολαβίες

Προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς επτά εργολαβίες βελτίωσης και συντήρησης του οδικού δικτύου

Β. Τσιάκος: Παρά τις δυσκολίες κάθε χρόνο προχωράμε σε εκτεταμένες συντηρήσεις στο οδικό δίκτυο ευθύνης μας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το εκτεταμένο πρόγραμμα  βελτίωσης – συντήρησης του οδικού δικτύου του νομού που ανήκει στην αρμοδιότητα της ΠΕ Καρδίτσας.

Πρόκειται για επτά (7) εργολαβίες συνολικού προϋπολογισμού 3.584.000 ευρώ.

Από αυτές έχουν συμβασιοποιηθεί και  ήδη εκτελούνται οι πέντε (5), ενώ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να υπογραφούν δύο (2) ακόμη συμβάσεις.

Το πρόγραμμα των συντηρήσεων-αποκαταστάσεων περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις, τεχνικά κλπ και  αναφέρεται στο μεγαλύτερο τμήμα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, τόσο στις πεδινές όσο και τις ορεινές περιοχές του νομού. Υπενθυμίζεται ότι  η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας είναι αρμόδια για τη συντήρηση ενός οδικού δικτύου που το μήκος του υπερβαίνει τα 1.800 χιλιομέτρα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Σοφάδων Ταξιάρχη Ευαγγελογιάννη και Αικατερίνη Σκρέτα, όπως και από τον Δ/ντη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων κ. Δ. Κουτρομάνο επισκέφθηκαν σημεία που εκτελούνται ορισμένες από τις εργολαβίες στην ευρύτερη περιοχή των Σοφάδων.

Αμέσως μετά την επίσκεψη ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε:

«Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Αιρετή Περιφέρεια, κατόπιν σχετικών οδηγιών του Περιφερειάρχη και με τη δική του αποφασιστική συνδρομή, φροντίζουμε ως Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας κάθε χρόνο να κάνουμε συντήρηση του οδικού δικτύου που βρίσκεται την ευθύνη μας. Είναι μια υποχρέωση που έχουμε απέναντι στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της Καρδίτσας να διαμορφώνουμε όσο γίνεται συνθήκες ασφαλούς κυκλοφορίας. Με την ίδια λογική λειτουργούμε και φέτος διεκπεραιώνοντας έγκαιρα επτά εργολαβίες συντήρησης και βελτίωσης του οδικού δικτύου σε διάφορα σημεία της Καρδίτσας σε συνεργασία με τους οικείους Δήμους. Ελπίζουμε πως έτσι θα συμβάλουμε μαζί και με όλους τους άλλους παράγοντες (Τροχαία, Δήμοι κλπ) στην περαιτέρω μείωση των οδικών ατυχημάτων που για την περιοχή μας ήδη παρουσιάζουν μείωση».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Έμφαση στην αντιμετώπιση της αφισορύπανσης δίνει ο Δήμος Καρδίτσας

Next Article

Καρδίτσα: Κοινή προσπάθεια για την αναβάθμιση της Παυσιλυπούπολης