Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα στην Δημοτική Ενότητα Καλλιφωνίου

Επίσπευση των εργασιών ζήτησε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα “Βελτίωση και Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων Δ.Ε. Καλλιφωνίου Δ.Καρδίτσας” και “Αγροτική Οδοποιία Δ.Ε. Καλλιφωνίου Δήμου Καρδίτσας” που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013»

Την πρόοδο των εργασιών είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και ο Δήμαρχος κ. Φωτ. Αλεξάκος, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο των εργασιών, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας και Πολεοδομίας κ. Απ. Καπράνα και τον κατά τόπο αρμόδιο Αντιδήμαρχο για την Δημοτική Ενότητα Καλλιφωνίου κ. Γιαν. Γεννάδιο και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Ο κ. Αλεξάκος επέστησε την προσοχή στους αναδόχους των δύο έργων, αλλά και στους επιβλέποντες μηχανικούς για την ποιοτική εκτέλεση και την κατά το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση των δύο έργων, αξιοποιώντας τις ήπιες καιρικές συνθήκες του φθινοπώρου.

kallifwni_erga_1

Υπενθυμίζεται οτι το έργου των αναπλάσεων περιλαμβάνει τη συνολική ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων στις τοπικές κοινότητες Απιδιάς, Δαφνοσπηλιάς, Ζαϊμίου, Παληουρίου και Καλλιφωνίου στη δημοτική ενότητα Καλλιφωνίου του Δήμου Καρδίτσας. Συγκεκριμένα προβλέπεται η πλακόστρωση πλατειών και πεζοδρομίων, η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, κάδοι) καθώς και η τοποθέτηση οργάνων παιδικής χαράς στην πλατεία της Τ.Κ.Καλλιφωνίου. Επίσης, περιλαμβάνεται η καθαίρεση όλων των παλαιών δομικών στοιχείων σε υπάρχοντες διαμορφωμένους χώρους αλλά και η κατασκευή των απαραίτητων δικτύων απορροής των όμβριων υδάτων.

Με το προτεινόμενο έργο θα παραδοθούν 4.388 τ.μ. νέας πλακοστρωμένης επιφάνειας σε πλατείες των οικισμών, 5.756 τ.μ. πλακοστρωμένων πεζοδρομίων, καθώς και όλα τα απαραίτητα δίκτυα και ο αστικός εξοπλισμός στις τοπικές κοινότητες Απιδιάς, Δαφνοσπηλιάς, Ζαϊμίου, Καλλιφωνίου και Παληουρίου της Δ.Ε.Καλλιφωνίου του Δήμου Καρδίτσας.

Το έργο της αγροτικής οδοποιίας περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή αγροτικών οδών συνολικού μήκους 4.800 μέτρα στις τοπικές κοινότητες Δαφνοσπηλιάς, Ζαϊμίου, Καλλιφωνίου και Παληουρίου.




Total
0
Shares
Previous Article

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργιθέας

Next Article

Συνελήφθη 56χρονος υπάλληλος του ΟΓΑ για απάτη

Related Posts