Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σε κλίμα συγκίνησης, αλλά και περηφάνειας, τελέστηκε το 40ημερο μνημόσυνο για τον Κωστα Βίρβο

«Βαριά χτυπά στην πόλη μας του κάστρου το ρολόι», καθώς τα Τρίκαλα αποχαιρέτησαν τον μεγάλο στιχουργό, τον γεννημένο και μεγαλωμένο στην πόλη του Ασκληπιού και του Ληθαίου, τον Κώστα Βίρβο.

Σε κλίμα συγκίνησης, αλλά και περηφάνειας, τελέστηκε με μέριμνα του Δήμου Τρικκαίων, το 40ημερο μνημόσυνο για τον ποιητή του λαϊκού μας τραγουδιού, τον Κωστα Βίρβο, από τον Ι.Ν. Παναγίας Επίσκεψης Τρικάλων.

Η σύζυγός του, οι κόρες τους, τα εγγόνια, συγγενείς, φίλοι της οικογένειας, πολλοί τρικαλινοί, αρχές του τόπου, παρέστησαν στο μνημόσυνο, με έντονη τη συγκίνηση και τη μνημοσύνη.

Ακολούθησε περίπατος στα στενά του Βαρουσίου, της ιστορικής συνοικίας των Τρικάλων, όπου ήδη προ εικοσαετίας ο Δήμος Τρικκαίων φρόντισε να τίμησε έναν δρόμο με το όνομα του στιχουργού. Στη συνέχεια οι παριστάμενοι μετέβησαν στο Φρούριο πεζή, όπου ο Δήμος Τρικκαίων είχε ετοιμάσει μια σεμνή εκδήλωση αποχαιρετισμού. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στο έργο του Κώστα Βίρβου, σημειώνοντας ότι στα Λεωφορεία Χωρίς Οδηγό, ένα εξ αυτών θα φέρει το όνομά του (και τα υπόλοιπα, τα ονόματα των άλλων μεγάλων τρικαλινών δημιουργών της λαϊκής μας μουσικής). Σημείωσε, όμως, ότι το έργο αυτό, σε συζητήσεις με την οικογένεια του εκλιπόντος, θα λάβει στα Τρίκαλα τη θέση που του αξίζει. Από την πλευρά της ΠΕ Τρικάλων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Τσίγκας σημείωσε ότι σε έναν χρόνο από σήμερα, θα διοργανωθεί εκδήλωση στην Κρανιά Ασπροποτάμου, την ιδιαίτερη πατρίδα του Κώστα Βίρβου.

Ιδιαιτέρως συγκινημένες οι δύο του κόρες, Μαρία και Αναστασία αφ΄ενός ευχαρίστησαν τον Δήμο και τους τρικαλινούς, αφ ετέρου υπενθύμισαν την αγάπη του στιχουργού για την πόλη μας.

Εμπεριστατωμένη, ουσιαστική και σαφής, η κύρια ομιλία, από τον φιλόλογο και πρόεδρο του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. (Φιλολογικός Ιστορικός, Λογοτεχνικός Σύνδεσμος) Τρικάλων κ. Θεόδωρο Νημά.

Υπενθύμισε το Βραβείο Φιλίας που – και αυτό εν ζωή – αποδόθηκε στον Κώστα Βίρβο, τονίζοντας πτυχές της εξαίρετης στιχουργικής του πορείας, με πινελιές από το βιογραφικό και τη ζωή του.

Παραλλήλως, βίντεο που ετοιμάστηκε από το Μουσείο Τσιτσάνη, περιείχε στιγμές από συνεντεύξεις του, ενώ ακολούθησε η έκπληξη: μια τριμελής ορχήστρα, έπαιξε τραγούδια σε στίχους του Κώστα Βίρβου.

Αυτός, ο «Γιος της γερακίνας», αποχαιρετήθηκε χορωδιακά, με βαθύ, ζεστό, τιμητικό χειροκρότημα, από τους τρικαλινούς, στην πατρίδα του, κάτω από του κάστρου του ρολόι.

[espro-slider id=4387]

Από το γραφείο Τύπου ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ




Total
0
Shares
Previous Article

Καταστροφική για τη χώρα η «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» κυβέρνηση

Next Article

Επισκέψεις υποψήφιων Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας

Related Posts