Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Καρδίτσα: Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός του νέου LEADER για την περίοδο 2014-2020

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση ενημέρωσης – διαβούλευσης για το σχεδιασμό του νέου Προγράμματος LEADER (CLLD) της Π.Ε. Καρδίτσας για την περίοδο 2014-2020 η οποία πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 22/4/2016 από το Δήμο Καρδίτσας σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Καρδίτσας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α (ΑΝ.ΚΑ Α.Ε).

Το Δ.Σ. και τα στελέχη της Ομάδας Τοπικής Δράσης ΑΝ.ΚΑ Α.Ε, με μακρόχρονη εμπειρία στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση Τοπικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής,  παρουσίασαν το περιεχόμενο και τις δυνατότητες του νέου προγράμματος LEADER 2014-2020  (κατηγορίες έργων, δικαιούχοι, ύψος ενίσχυσης, επιλέξιμες δαπάνες, κ.λπ.) καθώς και την τεκμηρίωση για την προτεινόμενη περιοχή εφαρμογής.

Η εκδήλωση είχε σαν στόχο την ευρεία δημοσιοποίηση και την καταγραφή απόψεων, προτάσεων, ιδεών καθώς και του επενδυτικού ενδιαφέροντος από τους φορείς και τον τοπικό πληθυσμό του Δήμου Καρδίτσας, ώστε το νέο πρόγραμμα LEADER να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη τοπική αναπτυξιακή στρατηγική, η οποία θα εφαρμοστεί στο πλαίσιο του Μέτρου 19 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.

Το σχέδιο Τοπικού Προγράμματος LEADER, με προτεινόμενη περιοχή εφαρμογής το σύνολο των Κοινοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, θα σχεδιαστεί μέσω της «από κάτω προς τα πάνω» προσέγγισης ως προϊόν διαβούλευσης με τους αντιπροσωπευτικούς φορείς της περιοχής αλλά και τον τοπικό πληθυσμό.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Βράντζα Παναγιώτα, ο Δήμαρχος Καρδίτσας και Πρόεδρος της ΑΝ.ΚΑ ΑΕ. κ. Αλεξάκος Φώτιος, ο Πρόεδρος της ΕΔΠ LEADER 2007-2013 κος Κων/νος Παπαλός, ο Δήμαρχος Αργιθέας κος Λάμπρος Τσιβόλας, ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κος Γεώργιος Μπούκης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, υπηρεσιακοί παράγοντες και ιδιώτες που ενημερώθηκαν για το νέο πρόγραμμα.

leader_1

leader_3




Total
0
Shares
Previous Article

Συνάντηση γνωριμίας Ε.ΠΑ.Μ. Θεσσαλίας με το Σωματείο Εργαζομένων ΑΓΕΤ Βόλου

Next Article

Ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού ενόψει των εορτών του Πάσχα

Related Posts

ΠΕ Καρδίτσας: Η αλήθεια σχετικά με το Θεματικό πάρκο - Ανοικτή Πρόσκληση για την Ημερίδα Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027»
Διαβάστε περισσότερα

Ανοικτή Πρόσκληση για την Ημερίδα Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027»

Η ημερίδα έχει ως θέμα «Αγροδιατροφή» καθώς και «Αειφορία – Ανθεκτικότητα - Βιωσιμότητα»