Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σε εγρήγορση η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας για το προσφυγικό

Ήδη από την Τετάρτη η περιοχή μας αντιμετωπίζει πρόβλημα με πρόσφυγες και μετανάστες

Μικρές οι δυνατότητες που έχουμε αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους τόνισε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης

Με τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΣΥΦΥ συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης

Τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων κ. Παναγιώτη Σβερώνη δέχθηκε το πρωί της Τετάρτης στο γραφείο του ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος. Ο κ. Τσιάκος ζήτησε από τον κ. Σβερώνη να τον ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στο προσφυγικό με δεδομένο ότι και η περιοχή μας αρχίζει και αντιμετωπίζει θέμα διέλευσης προσφύγων και μεταναστών.

Ο κ. Σβερώνης από την πλευρά του τόνισε πως δυστυχώς το κλείσιμο των συνόρων με τα Σκόπια δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα καθώς χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβίζονται στην πατρίδα μας. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή κατάσταση που θα πρέπει η πολιτεία να την αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο τόνισε ο κ. Σβερώνης ενώ υπογράμμισε πως το τμήμα της Συνοριοφυλακής αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην αντιμετώπιση του προβλήματος. «Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα δεν μπορεί να διατυπώνονται σκέψεις για κατάργηση αυτού του τόσου νευραλγικού τμήματος» κατέληξε ο κ. Σβερώνης ο οποίος διαβεβαίωσε τον αντιπεριφερειάρχη πως τα στελέχη του σώματος καταβάλουν υπερανθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη μέσω του κ. Σβερώνη όλα τα στελέχη του τμήματος συνοριοφύλαξης για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν ώστε να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό και ευχήθηκε η χώρα μας να μην γίνει αποθήκη ψυχών.

Στη συνέχεια τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης όσο και ο κ. Σβερώνης μετέβησαν στο Ν. Μοναστήρι όπου από χθες το βράδυ έχουν σταματήσει επί της εθνικής οδού Καρδίτσας – Φθιώτιδας, κατόπιν σχετικών εντολών της Αστυνομίας, περίπου 15 λεωφορεία με πρόσφυγες και μετανάστες. Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για οικογένειες με μικρά παιδιά από τη Συρία και το Ιράκ, που έχουν ως στόχο να φτάσουν στην Ειδομένη. Ο Αντιπεριφερειάρχης σε συνεργασία με το Δήμαρχο Σοφάδων και την τοπική εκκλησία Εκκάρας Δομοκού και Ν. Μοναστηρίου, φρόντισαν να παρασχεθούν στοιχειώδεις πρώτες βοήθειες σε όσους το είχαν ανάγκη. Τη βοήθεια προσέφεραν οι εργαζόμενοι των τμημάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Σοφάδων. Επίσης τρόφιμα και φρούτα διανεμήθηκαν στους πρόσφυγες. Τα τρόφιμα μετά από έκκληση του Αντιπεριφερειάρχη και του Δημάρχου τα προσέφεραν τοπικές επιχειρήσεις. Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου και το Νοσοκομείο Καρδίτσας, ώστε γιατροί και ασθενοφόρα να βρεθούν στο χώρο αυτού του προσωρινού «καταυλισμού» για να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια σε όσους το χρειάζονται.

Σε δηλώσεις του πάντως ο Αντιπεριφερειάρχης ξεκαθάρισε πως η αυτοδιοίκηση κάνει ότι μπορεί για να διευκολύνει αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη διωγμένοι από τα σπίτια τους εξ αιτίας του πολέμου. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως το κράτος και η πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που τους αντιστοιχούν και να μην αφήνει αυτούς τους ανθρώπους στην τύχη τους.

Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Ημερίδα για την Ορθολογική χρήση γεωργικών των φαρμάκων και την προστασία υδατικών πόρων από την ΠΕΔ Θεσσαλίας

Next Article

Ετήσιος χορός του Συλλόγου των Απανταχού Οξυωτών Ν. Καρδίτσας «Ο Άγιος Δημήτριος»