Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σε άριστο κλίμα και με θετικές προοπτικές η επίσκεψη Αυγενάκη στην Καρδίτσα

Συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Τσιάκο και αθλητικούς παράγοντες
avgenakis karditsa 2

 

Σε άριστο κλίμα και με θετικές προοπτικές η επίσκεψη Αυγενάκη στην Καρδίτσα

Συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Τσιάκο και αθλητικούς παράγοντες – Επισκέφτηκε αθλητικούς χώρους του Δήμου

Στην Καρδίτσα βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης προσκεκλημένος του Δημάρχου και της Δημοτικής αρχής. Ο κ Αυγενάκης έφτασε στις 5 μ.μ. στο νέο κλειστό γυμναστήριο για να παρακολουθήσει το αγώνα του ΑΣΚ με το Φίλιππο Βέροιας. Συνοδευόταν από το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο, τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κων/νο Τσιάρα, τον βουλευτή κ. Γιώργο Κωτσό, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κ. Νούσιο, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους κ.α. (η βουλευτής κ. Α. Σκόνδρα δεν κατέστη δυνατό να παραστεί στην επίσκεψη Αυγενάκη καθώς απουσίαζε για – ευχάριστους – οικογενειακούς λόγους). Στο ημίχρονο του αγώνα ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος καλωσορίζοντας  τον κ. Αυγενάκη δήλωσε μεταξύ άλλων: “Καλωσορίζουμε σήμερα στην πόλη μας έναν γνήσιο, πραγματικό φίλο ο οποίος έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι στηρίζει την Καρδίτσα και τον τοπικό αθλητισμό. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για το γεγονός ότι ενέταξε στον “Φιλόδημο” αθλητικά έργα ύψους 900.000 ευρώ που αφορούν στην αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής μας όπως και την έγκριση κονδυλίου 300.000 ευρώ για την  αναβάθμιση του νέου κλειστού με την προσθήκη πτυσσόμενης κερκίδας καθώς και την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών του συστημάτων. Στην εδώ παραμονή του θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε (το πρωί της Κυριακής) το στάδιο της πόλης όπως και τις γηπεδικές εγκαταστάσεις στη συνοικία του Αγ. Νικολάου με στόχο να σχεδιάσουμε την περαιτέρω αξιοποίηση τους”. Ακόμη ο Δήμαρχος μίλησε για το νέο κλειστό και την ανάγκη να αναβαθμιστεί ενεργειακά καθώς όπως υπογράμμισε το κόστος λειτουργίας του είναι υψηλό.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού σε δηλώσεις του υπογράμμισε: “Είμαι χαρούμενος που είμαι στην περιοχή σας. Δηλώνω φίλος της Καρδίτσας, μιας περιοχής η οποία ως γραμματέας του κόμματος μου έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσω καλά ανθρώπους όπως τον Κώστα Τσιάρα, τον Βασίλη Τσιάκο και τόσους άλλους που σήμερα βρίσκονται είτε στο κοινοβούλιο είτε και σε άλλα αξιώματα. Είμαστε εδώ για να επισκεφτούμε αθλητικές υποδομές του Δήμου και να θέσουμε προτεραιότητες για έργα που είναι αναγκαία”.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός βρέθηκε στο δημαρχείο, όπου πλέον ενημερώθηκε αναλυτικά από το Δήμαρχο για τις αθλητικές υποδομές που έχει ανάγκη ο Δήμος. Επίσης του παραδόθηκε υπόμνημα που αφορά σε περαιτέρω αναβάθμιση – αξιοποίηση των αθλητικών υποδομών της περιοχής. Ο κ. Αυγενάκης ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τους άλλους παριστάμενους για το καλωσόρισμα. Σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι εκείνο που πλέον έχει δείξει η πρακτική είναι ότι με στοχευμένες παρεμβάσεις, όχι κατ’ ανάγκη μεγάλου κόστους μπορούμε να πετύχουμε πολλά στο επίπεδο βελτίωσης των αθλητικών υποδομών. Επίσης στις δηλώσεις του έδωσε πολύ μεγάλη έμφαση στο επίπεδο των αθλητικών διοργανώσεων και της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού. “Είναι ένα πεδίο στο οποίο η Καρδίτσα θα μου επιτρέψετε να πω, γνωρίζοντας σχεδόν το σύνολο της χώρας, έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ξέρουμε ότι σήμερα ως περιοχή δεν βρίσκεται στο επίκεντρο του μαζικού τουρισμού. Ωστόσο με τις υποδομές που έχει αλλά και με τα πολλά πλεονεκτήματα που διαθέτει, μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για τον αθλητικό τουρισμό, μέσω μεγάλων διοργανώσεων. Για αυτό είμαστε εδώ ώστε μαζί με τον συμπολίτη σας υπουργό κ. Τσιάρα, τους συναδέλφους βουλευτές Γ. Κωτσό και Α. Σκόνδρα και σε συνεργασία με το Δήμαρχο Βασίλη Τσιάκο να σχεδιάσουμε προς αυτή την κατεύθυνση”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης. Ο κ Αυγενάκης το πρωί της Κυριακής επισκέφθηκε τις αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στον Αγ. Νικόλαο (δίπλα από το γήπεδο Ταυρωπού) καθώς και το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (γήπεδο, κλειστό, κολυμβητήριο) και ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Δήμαρχο για τις παρεμβάσεις που επιδιώκει η Δημοτική Αρχή σε αυτούς τους αθλητικούς χώρους.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Αυγενάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Καρδίτσας θα εξετάσουν ποιες προτεινόμενες παρεμβάσεις μπορούν σύντομα να ωριμάσουν και να ολοκληρωθούν ώστε να αναζητηθούν και τρόποι χρηματοδότησης. Για την αμέριστη υποστήριξη που έχει η Δημοτική αρχή Καρδίτσας στις διεκδικήσεις της και στην προσπάθεια της να αλλάξει το Δήμο μίλησε ο συμπολίτης υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κων/νος Τσιάρας. Τέλος ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος ευχαρίστησε τους δύο υπουργούς για την παρουσία τους και δήλωσε ότι η δημοτική αρχή καταβάλλει συνεχή και συστηματική προσπάθεια να βελτιώσει τις αθλητικές υποδομές στο Δήμο μας.

Το υπόμνημα που δόθηκε στον κ. Αυγενάκη

  • Διαμόρφωση στεγασμένου χώρου προπόνησης και άθλησης στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας

Το έργο αφορά τη διαμόρφωση χώρου προπόνησης στίβου, κάτω από την υφιστάμενη μεταλλική κερκίδα στο βόρειο τμήμα του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας. Ο εν λόγω χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους αθλητές και τα τοπικά σωματεία, που λόγω των καιρικών συνθηκών δε μπορούν να προπονηθούν τους χειμερινούς μήνες.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η σκυροδέτηση του υπάρχοντος δαπέδου με σκυρόδεμα C16/20 πάχους 10 cm και στη συνέχεια, η τοποθέτηση προκατασκευασμένου ελαστικού τάπητα πάχους 13,5 mm ΙΑΑF σε εμβαδό 300 τ.μ., σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Γ.Γ.Α. Επίσης, στη μελέτη περιλαμβάνεται η τοποθέτηση μεταλλικών κάγκελων στην νότια πλευρά του διαδρόμου και η επένδυσή τους με στρώματα προστασίας, για την εξασφάλιση των συνθηκών λειτουργίας και ασφάλειας του χώρου. Τέλος, προβλέπεται η κατασκευή μεταλλικών παραθύρων για το φυσικό φωτισμό, αλλά και η τοποθέτηση προβολέων για τον τεχνητό φωτισμό του χώρου προπόνησης.

Ο προϋπολογισμός μελέτης του παραπάνω έργου ανέρχεται σε 90.000 € (πλέον Φ.Π.Α.).

  • Ενεργειακή αναβάθμιση και αυτονόμηση του νέου κλειστού γυμναστηρίου Καρδίτσας

Το νέο κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας παραδόθηκε σε χρήση τον Οκτώβριο του 2019, είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα κλειστά γυμναστήρια της χώρας, ικανό να φιλοξενήσει αθλητικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου. Ήδη ολοκληρώνεται ο περιβάλλων χώρος, ενώ έχει προταθεί και αναμένεται η ένταξη της προμήθειας του κινητού και αθλητικού εξοπλισμού στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». Για την πλήρη και ορθή λειτουργία του, απαιτείται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στην οροφή στεγασμένου πάρκινγκ. Συγκεκριμένα, στον διαμορφωμένο χώρο πάρκινγκ, προτείνεται η τοποθέτηση στεγάστρων στους χώρους στάθμευσης στην οροφή των οποίων μπορούν να τοποθετηθούν ηλιακά πάνελ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Μέσω του net metering, δηλαδή του ενεργειακού ισοζυγίου παραγόμενης και καταναλισκόμενης ενέργειας, το νέο κλειστό γυμναστήριο, αφενός θα καταστεί ενεργειακά αυτόνομο και η λειτουργία του, οικονομικά βιώσιμη. Παράλληλα, θα πρόκειται για ένα πιλοτικό έργο σε αθλητική εγκατάσταση και ένα δείγμα καλής πρακτικής στο θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης και της μείωσης των εκπομπών CO2.

H σχετική μελέτη βρίσκεται υπό εκπόνηση και ο ενδεικτικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 500.000 € (πλέον Φ.Π.Α.).

  • Διαμόρφωση αθλητικού πάρκου στη συνοικία Αγ. Νικολάου

Στη συνοικία Αγ. Νικολάου στην πόλη της Καρδίτσας, βρίσκεται ενιαία δημοτική έκταση επιφάνειας 62.000 τ.μ. στην οποία ήδη βρίσκονται το γήπεδο ποδοσφαίρου Ταυρωπού, το ημιτελές γήπεδο ποδοσφαίρου που διαμορφώθηκε από την Ε.Π.Σ.Κ. αλλά πλέον ανήκει στο Δήμο Καρδίτσας, αλλά και ελεύθεροι κοινόχρηστοι χώροι γύρω από τα δυο ποδοσφαιρικά γήπεδα. Η εν λόγω συνοικία στερείται παντελώς αθλητικών υποδομών, όπως επίσης και τα παρακείμενα τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας και οι σχολικές μονάδες. Προτείνεται η διεύρυνση των αθλητικών χώρων και η ενοποίησή τους σε ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό αθλητικό πάρκο, το οποίο θα απευθύνεται σε όλους τους δημότες όλων των ηλικιών και κοινωνικών ομάδων.

Συγκεκριμένα, στην αρχιτεκτονική μελέτη που ήδη εκπονείται, περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση των υποδομών στο πρώην γήπεδο της Ε.Π.Σ.Κ., η ανάδειξη του γηπέδου Ταυρωπού, η διαμόρφωση χώρων άθλησης για μικρά παιδιά (mini football, mini basketball) αλλά και ΑΜΕΑ (disability soccer, tennis), η εγκατάσταση του απαραίτητου αστικού εξοπλισμού (καθιστικά, φωτισμός κλπ), αλλά και η απόδοση ελεύθερου χώρου για δραστηριότητες μαζικού αθλητισμού.

Η σχετική μελέτη ήδη εκπονείται και ο ενδεικτικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1.200.000 € (πλέον Φ.Π.Α.).

Δήμος Καρδίτσας – Γραφείο Τύπου

avgenakis karditsa 1

avgenakis karditsa 2

avgenakis karditsa 4

avgenakis karditsa 3

avgenakis karditsa 5

avgenakis karditsa 6




Total
0
Shares
Previous Article
Υποβολή πρότασης ένταξης έργου στην Κοινότητα Πύρρας από το Δήμο Πύλης

Υποβολή πρότασης ένταξης έργου στην Κοινότητα Πύρρας από το Δήμο Πύλης

Next Article
kotsos vouli

Τοποθέτηση Γ. Κωτσού στη Βουλή για το νέο νομοσχέδιο του ΥΠ.ΕΣ.