Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ρεσιτάλ πιάνου με τον διεθνούς φήμης Σέρβο πιανίστα Vladimir Milosevic

Σήμερα Πέμπτη στις 9 :30 το βράδυ στο Ωδείο Ευθυμιάδη

Συνεχίζεται το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας με μια μοναδική βραδιά που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φιλόμουσοι σήμερα Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015 στις 9:30 το βράδυ στην αίθουσα του Ωδείου Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης με ένα διάσημο πιανίστα της Σερβίας ,που κάνει καριέρα σε όλο τον κόσμο (Η.Π.Α, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΕΥΡΩΠΗ, ΑΦΡΙΚΗ, ΝΟΤΙΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΑΣΙΑ).

Πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο όνομα με παγκόσμια καταξίωση και εμφανίσεις στα μεγαλύτερα μουσικά κέντρα του κόσμου είτε με ατομικά ρεσιτάλ πιάνου είτε ως σολίστ σε κονσέρτα με συμφωνικές ορχήστρες.

vladimir milosevich1

Ο διάσημος Σέρβος πιανίστας Vladimir Milosevic, έρχεται στην πόλη μας για να πραγματοποιήσει ένα ενδιαφέρον ρεσιτάλ πιάνου σε ένα πολύ δύσκολο ρεπερτόριο.

Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πιάνου του Ωδείου Ευθυμιάδη που διαθέτει ένα πιάνο με ουρά και εξαιρετική ακουστική .

Το πρόγραμμα του Vladimir Milosevic είναι : A. Scriabin: Sonata – Fantasia n.2, op.19 , – Schubert-Liszt: Widmung, – F. Liszt: Sonata in si-minore

Για αρκετές μέρες η Καρδίτσα γίνεται το κέντρο μιας πλούσιας πνευματικής και καλλιτεχνικής ζύμωσης, προσφέροντας στους πολίτες εκδηλώσεις πολύ υψηλού επιπέδου.

Στο 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, που έχει αρχίσει από 3 Ιουλίου και θα τελειώσει στις 6 Σεπτεμβρίου 2015 λαμβάνουν μέρος κορυφαίες Χορωδίες, συμφωνικές ορχήστρες, σολίστ οργάνων και Όπερας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας ένα πρόγραμμα που δεν συναντά κανένας σε επαρχιακή πόλη.

Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ, στο οποίο έχουν λάβει μέρος κορυφαίες χορωδίες από κάθε γωνιά της γης, διακεκριμένες ορχήστρες και σπουδαίοι σολίστ, οργανώνεται από το 1983 στην Καρδίτσα και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, ενώ υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου και Καθηγητή Νίκου Ευθυμιάδη.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας συνεχίζει μακριά από λαϊκισμούς, εμπορικά κυκλώματα και κινήσεις εντυπωσιασμού, να αποτελεί μια σημαντική τομή για την Αισθητική Αγωγή και τον πολιτισμό της Ελλάδος, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ειδικότερα της Καρδίτσας.

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και       Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) και   ο Δήμος Καρδίτσας.

Το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στους κορυφαίους συνθέτες Cipriano de Rore (1515 – 1565) για τα 500 χρόνια από τη γέννησή του, Antoine Brumel (1460 – 1515) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του, Alexander Glazunov (1865 – 1836) για τα 150 χρόνια από τη γέννησή σου, Jean Sibelius (1865 – 1957) για τα 150 χρόνια από τη γέννησή, που τιμά όλος ο χορωδιακός κόσμος παγκοσμίως.

Aφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς αποτελούν το πάζλ ενός καταπληκτικού και μοναδικού σε ποιότητα Φεστιβάλ, που υλοποιείται στην πόλη μας αυτές τις μέρες.

Επαγγελματίες καλλιτέχνες προσφέρουν καταπληκτικές συναυλίες, που σπάνια έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι ακροατές μιας επαρχιακής πόλης.

33 χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας.

33 χρόνια ζωής , Ποιότητας και Πολιτισμού .

Ο κορυφαίος Φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για 33 χρόνια καταφέρνει να κρατήσει ζωντανή την Ποιοτική Μουσική , την Κλασική , το Χορωδιακό Τραγούδι στο Νομό Καρδίτσας .

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ VLADIMIR MILOSEVIC

O Vladimir Milosevic ανακηρύχθηκε νικητής του Διαγωνισμού Ανερχόμενων Καλλιτεχνών του 2013 στη Νέα Υόρκη . Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε πολλά Ευρωπαϊκά κέντρα. Ως νικητής του διαγωνισμού Concerti in Villa in Vicenza στην Ιταλία , πραγματοποίησε το ντεμπούτο το στο περίφημο Carnegie Recital Hall στη New York το 2005 κα ακολούθως συμμετείχε στον κύκλο συναυλιών Velikani muzičke scene – Rising Stars of the Kolarac Hall στο Βελιγράδι .Από το 2007 έχει πραγματοποιήσει σειρά περιοδειών από την Νότια Αφρική έως Βραζιλία και Αυστραλία.

Έχει εμφανιστεί στο μεγαλύτερο Κλασικό Φεστιβάλ που διοργανώνεται στη Σερβία — the Belgrade Music Festival-“BEMUS” και σε άλλα σημαντικά Φεστιβάλ στην Ασία, Ευρώπη , Αφρική ,Νότιο Αμερική .

Ο Vladimir Milosevic έχει κερδίσει αρκετά βραβεία σε Διεθνείς Διαγωνισμούς.




Total
0
Shares
Previous Article

Ο δήμαρχος Κων/νος Μαράβας στην εορτή της Μνήμης του Αγίου Προκοπίου

Next Article

Συνάντηση του Δημάρχου Τρικκαίων με συλλόγους των Αποδήμων.

Related Posts