Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της Ασημίνας Σκόνδρα

Η αρχή κάθε νέου έτους προσφέρεται, για καινούργια ξεκινήματα, για νέα όνειρα, για φιλόδοξα σχέδια και για ευοίωνες προοπτικές.

Είναι όμως και ένα κομβικό σημείο, για απολογισμό του χρόνου που φεύγει. Να κρατήσουμε τα σωστά, να εντοπίσουμε τα λάθη ώστε να μην επαναληφθούν, να αξιολογήσουμε τα θετικά και να καταδικάσουμε λόγια, πράξεις και αποφάσεις, που πλήγωσαν, που στοίχισαν, που μας γύρισαν πίσω.
Το 2015 θα καταγραφεί στην σύγχρονη ιστορία μας, σαν χρονιά γενικευμένης ελληνικής κατάθλιψης και απαισιοδοξίας. Το επιβεβαιώνουν οι ίδιοι οι πολίτες και αναφέρεται στην έρευνα του

«Ευρωβαρόμετρου», με τόσο υψηλά αρνητικά ποσοστά, που σοκάρουν.
Το 83% των Ελλήνων, δεν έχει εμπιστοσύνη στο μέλλον, το 70% πιστεύει πως μέσα στο 2016, κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του. Το 58% λέει ότι η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του, θα χειροτερέψει μέσα στο νέο έτος και το 97% θεωρεί, ότι για την εθνική μας οικονομία ισχύει το «κάθε πέρσι και καλύτερα».

Πράγματι, πέρυσι στο τέλος του χρόνου, δεν προβλέπονταν 3ο μνημόνιο, δεν είχαμε κλειστές τράπεζες και capital controls, δεν είχαμε ύφεση, ούτε ήταν στο προσκήνιο περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Η ανεργία είχε αρχίσει να πέφτει, όπως και η φορολογία, δεν υπήρχε εσωτερική στάση πληρωμών, ούτε συρρίκνωση των εργασιών σε κάθε ιδιωτική δραστηριότητα. Η κατάσταση μπορεί να μην ήταν ιδανική, αλλά ήταν πολύ καλύτερη απ’ ότι σήμερα. Και όταν πέρυσι, τέτοια μέρα λέγαμε «καλή χρονιά» το πιστεύαμε.

Το 2016 λοιπόν, σαφώς δεν προβλέπεται ευοίωνο. Είναι όμως το ίδιο σαφές, ότι δεν μπορούμε να μείνουμε στη μοιρολατρία και στη μελαγχολία.

Η ανατολή του νέου έτους, είναι η καλύτερη αφετηρία, για να αντιδράσουμε, να κοιτάξουμε με αισιοδοξία μπροστά και να απελευθερωθούμε από τις αριστερές ιδεοληψίες, που φέρνουν μόνο φτώχεια και μιζέρια.

Ακόμη και οι πιο καλόπιστοι, αναγνωρίζουν τώρα το πραγματικό πρόσωπο της αριστεράς, της υποκρισίας και των λαϊκιστών.

Ενωμένοι και αποφασισμένοι, να βρούμε τη δύναμη και την αισιοδοξία που χρειάζεται, να παραμερίσουμε όσους στέκονται εμπόδιο στη ζωή μας και στο μέλλον των παιδιών μας.

Να στηριχθούμε και να αγκαλιάσουμε τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις, που πιστεύουν στην κοινωνική δικαιοσύνη, στην κοινωνική συνοχή, στις ίσες ευκαιρίες για όλους, στις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας, στους άξιους και τις αξίες.

Σ΄ αυτούς που πιστεύουν στην κοινωνική οικονομία της αγοράς, στη παραγωγή νέου πλούτου, στον υγιή πατριωτισμό.

Στις πολιτικές δυνάμεις, που το εθνικό συμφέρον, τα βάζουν πάνω και πρώτα απ’ όλα.

Μπορούμε να σταθούμε όρθιοι. Το οφείλουμε στη νέα γενιά, αλλά και στους προγόνους μας.

Εύχομαι το 2016 να είναι χρονιά εθνικής ανάτασης, χρονιά προσωπικής και οικογενειακής ευτυχίας, δημιουργίας και προόδου, χρονιά ελπιδοφόρα και νέα αρχή για την πατρίδα μας.

Καλή Χρονιά. Χρόνια Πολλά!




Total
0
Shares
Previous Article

Ευχές για το νέο έτος από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου

Next Article

Ευχές του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκου για την Πρωτοχρονιά