Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Προχωράμε μπροστά !!!

Ιωάννης Απ. Γκέκας

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

«ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» – ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΣΤΑΘΗΣ


 Σε εποχές δύσκολες, όπως οι τρέχουσες,  πλησιάζοντας την 26η Μαΐου, ημέρα Ευρωεκλογών, Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών και ενώ η εκλογική μάχη μεταξύ συνδυασμών αλλά και κομμάτων εντείνεται με αρκετά ονόματα υποψηφίων να παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εκτιμώ  πως ιδιαίτερη σημασία για όλους μας  έχει το στοίχημα της προοπτικής.

Της προοπτικής για εξέλιξη στον εργασιακό βίο, για βιώσιμη θέση στην αγορά εργασίας και για απολαβές αντίστοιχες της παραγωγικότητας και των προσόντων που, κατά την άποψή μου, πρέπει να συνιστά αίτημα  ανέργων και εργαζομένων για να ανακτήσουμε  την αισιοδοξία μας.

Στοίχημα που, για να αρχίσουμε να αισιοδοξούμε,  επιβάλλεται  να ξεκινά από την περιφέρεια της χώρας και να υποστηρίζεται, κατά το δυνατόν,  από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μια Τοπική Αυτοδιοίκηση της οποίας το Δημοτικό Συμβούλιο  να απαρτίζεται από  καταξιωμένους επαγγελματίες και επιστήμονες, δραστήριους, αποτελεσματικούς, με πρακτικό πνεύμα, απαλλαγμένοι κομματικών αγκυλώσεων, οραματιστών, εραστών τού εφικτού και της καθημερινότητας στρατευμένοι στην ιδέα τής τοπικής δημιουργίας.

 Τέτοιοι αιρετοί, και όχι οι κατ’ εντολήν κομματικών  επιτελείων φερόμενοι  υποψήφιοι  για Δήμαρχοι ή Δημοτικοί Σύμβουλοι,  θα μπορέσουν να διαχειριστούν την καθημερινότητα των πολιτών-δημοτών, την τοπική ανάπτυξη, την επέκταση υποδομών και των πρωτοπόρων δράσεων με βάση τη χρησιμότητα για την  περιοχή.

Και επειδή  ο εκάστοτε πρόεδρος ή δήμαρχος δεν δύναται να λύσει όλα τα προβλήματα μόνος του, επιβάλλεται να έχει δίπλα του τις ζωντανές δημιουργικές δυνάμεις του χωριού του και του δήμου του που θα δημιουργούν- υλοποιούν και, βεβαίως, θα απαιτούν, όχι με φωνές  αλλά με σχέδιο και συγκεκριμένη στόχευση.

Για να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία θεωρώ  πως έχουμε ηθικό χρέος και καθήκον, απέναντι σ’ αυτούς  που  εργάζονται σκληρά, να στοιχηθούμε  στις απαιτήσεις των καιρών,  να δουλέψουμε συλλογικά και μεθοδευμένα.

Με  όραμα και ρεαλισμό, χωρίς αλαζονεία αλλά με αυτοπεποίθηση, με γνώση  και εμπειρία αλλά και με φρέσκες και καινοτόμες ιδέες, έχοντας συνείδηση των δυσκολιών, προχωράμε μπροστά για να οδηγήσουμε το  δήμο μας  πιο ψηλά, στη θέση που του αξίζει και θα μας κάνει υπερήφανους.




Total
0
Shares
Previous Article

Ετήσιο μνημόσυνο Γεωργίου Ν. Πούπη

Next Article
Karamitsa

Μαρία Καραμήτσα: Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την Πρωτοβουλία του Δημήτρη Κουρέτα