Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Προς υλοποίηση το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής στην Καρδίτσα

Από 1- 31 Ιουλίου η υποβολή των αιτήσεων των δυνητικά ωφελουμένων

-Σύσκεψη των εταίρων και συνεργατών της υπό σύσταση Κοινωνικής Σύμπραξης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23/6 στο Δημαρχείο Καρδίτσας ενόψει της υπογραφής του σχετικού Πρωτοκόλλουγια την υλοποίηση του προγράμματος.

Dinitika ofeloumenoi new mouzakinews

            Την Τρίτη 23-6-2015 στο Δημαρχείο Καρδίτσας, έγινε σύσκεψη των εταίρων και συνεργατών της υπό σύσταση Κοινωνικής Σύμπραξης για το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι εκπρόσωποι των Εταίρων και Συνεργατών της Κοινωνικής Σύμπραξης και ειδικότερα εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιωτιδος και Φαναριοφερσάλων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας των Δήμων Καρδίτσας, Σοφάδων, Λίμνης Πλαστήρα, Αργιθέας, των Δημοτικών κοινωφελών επιχειρήσεων ΔΗ.Ε.ΔΗ.Μ (Δ. Μουζακίου) ΔΗ.Κ.Ε.ΑΡ ( Δ. Αργιθέας) ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ ( Δ. Παλαμά), της ΑΝ.ΚΑ και οι Δ/ντες των Δ/νσεων Πρόνοιας και Προγραμματισμού του Δήμου Καρδίτσας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα εξής:
• Υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας της Κοινωνικής Σύμπραξης από τους Εταίρους για την υλοποίηση του Προγράμματος
• Τρόποι και ενέργειες των Εταίρων, ώστε το Πρόγραμμα να έχει τη μέγιστη δυνατή δημοσιότητα, ώστε η ενημέρωση να διαχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο και οι δυνητικά ωφελούμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις υπαγωγής.
• Τρόποι υποβοήθησης των ωφελουμένων από την Κοινωνική Σύμπραξη, για την υποβολή της αίτησης τους,
• Προβλήματα και αδυναμίες του Προγράμματος

Το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), στηρίζει τις δράσεις των χωρών της ΕΕ για παροχή υλικής βοήθειας στους απόρους. Η υλική αυτή βοήθεια συνίσταται στη διανομή τροφίμων, ρουχισμού και άλλων αναγκαίων ειδών ατομικής χρήσης, η οποία όμως συνοδεύεται και από μέτρα κοινωνικής ένταξης, όπως καθοδήγηση και στήριξη για να μπορέσουν τα άτομα αυτά να βγουν από τη φτώχεια.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι άτομα και οι οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Σύμφωνα με την αριθμ. 25416/1618/05-06-2015 Πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η υποβολή των αιτήσεων των δυνητικά ωφελουμένων για την υπαγωγή τους στο Πρόγραμμα ξεκινά την 1η Ιουλίου και τελειώνει την 31η Ιουλίου 2015.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας που είναι επικεφαλής εταίρους δικαιούχος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Καρδίτσας αναρτήθηκε ήδη η ανακοίνωση που περιγράφει αναλυτικά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα.




Total
0
Shares
Previous Article

Αναγκαία διευκρίνιση για τους Περιφερειακούς Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών

Next Article

Κ. Αγοραστός: ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών του προγράμματος επισιτιστικής κρίσης

Related Posts

Police astynomia 23
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στον Τύρναβο για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας

Πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στον Τύρναβο για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας Ελέγχθηκαν -60- άτομα και -54- οχήματα…