Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Προληπτικά μέτρα από τους κτηνοτρόφους για αντιμετώπιση αποκλεισμών από χιονοπτώσεις

Από το Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας ανακοινώνονται τα εξής: «Πριν από την έλευση του χειμώνα οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να προετοιμαστούν για την περίπτωση αποκλεισμού των ποιμνίων τους και των ιδίων από έντονες χιονοπτώσεις, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές.

Σε αποθηκευτικό χώρο δίπλα στις σταβλικές τους εγκαταστάσεις θα πρέπει να έχουν αποθηκευμένες ζωοτροφές, σανά και δημητριακούς καρπούς ή έτοιμα μίγματα ζωοτροφών, που θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες διατροφής των ζώων για περίπου 15 μέρες. Ακόμα θα πρέπει να φροντίσουν να έχουν για το διάστημα αυτό εξασφαλισμένη προμήθεια νερού.

Πέρα από τις ανάγκες των ζώων θα πρέπει, για την κάλυψη των δικών τους αναγκών, να φροντίσουν να έχουν τροφές που συντηρούνται εύκολα, καθώς και νερό και να έχουν τα απαραίτητα εργαλεία για καθαρισμό του χώρου.

Χρήσιμο είναι να διαθέτουν μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας, όπως ραδιόφωνο ή τηλεόραση με μπαταρίες κλπ, προκειμένου να ενημερώνονται για την πρόβλεψη του καιρού και για άλλες πληροφορίες, για το τι συμβαίνει στην περιοχή, καθώς και για τις οδηγίες που απευθύνουν οι τοπικές αρχές.»




Total
0
Shares
Previous Article

Θεοδωρίδειο Κέντρο "Ορίζοντες": Προγράμματα Κοινωνικοποίησης

Next Article

Δολωματικοί ψεκασμοί στη Μαγνησία