Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Ωδείου Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου έγινε η καθιερωμένη Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Δεύτερης Ημέρας των Χριστουγέννων, όπως συνηθίζεται για πάνω από εξήντα (60) χρόνια στην Καρδίτσα.

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου έγινε η καθιερωμένη Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Δεύτερης Ημέρας των Χριστουγέννων, όπως συνηθίζεται για πάνω από εξήντα (60) χρόνια στην Καρδίτσα.

Βυζάντιο και Δύση συνυπήρξαν στην  καθιερωμένη Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Ωδείου Καρδίτσας-Κων/νος Ευθυμιάδης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, το περασμένο Σάββατο 26 Δεκεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι,  Δεύτερη Ημέρα των Χριστουγέννων.

Όπως κάθε χρόνο για πολλές δεκαετίες, έτσι και φέτος  το Ωδείο Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης και ο Νίκος Ευθυμιάδης, συνέχισαν την παράδοση τους, να δίνουν το μουσικό παρόν στα  Καρδιτσιώτικα Χριστούγεννα και ειδικότερα τη Δεύτερη Ημέρα των Χριστουγέννων.

Το Ωδείο Καρδίτσας – Κων/νος Ευθυμιάδης πραγματοποίησε την καθιερωμένη του Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία σε μια εκδήλωση που αποτελεί σημείο αναφοράς του κάθε Καρδιτσιώτη.

Βυζάντιο και Δύση, Παραδοσιακή και Κλασική Μουσική συνυπήρξαν  σε μια συναυλία πολύ υψηλού επιπέδου.

Την εκδήλωση άνοιξε  η  Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας-Κων/νος Ευθυμιάδης, αποτελούμενη από Ιεροψάλτες, πτυχιούχους και διπλωματούχους καθηγητές και σπουδαστές  της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου, που ερμήνευσε επίκαιρους Χριστουγεννιάτικους Ύμνους υπό την διεύθυνση  του Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και Δεξιού Ιεροψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης κ. Δημήτρη  Καταραχιά.

Επακολούθησε πρόγραμμα κλασσικής , σύγχρονης και παραδοσιακής μουσικής που περιλαμβάνει ύμνους, χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, ελληνικά και ξένα, που ερμήνευσαν  σολίστ και μουσικά σύνολα του ωδείου. Ερμηνεύτηκαν για πρώτη φορά σε μία συναυλία τα τρία πολύ γνωστά AVE MARIA, των CACCINI , ΣΟΥΜΠΕΡΤ και ΓΚΟΥΝΩ. Τις εντυπώσεις κέρδισε η μικρή Πηνελόπη Κοντοκώστα που ερμήνευσε όμορφα το AVE MARIA του CACCINI και την άρια L’ho perduta του Μότσαρτ. Επίσης η γνωστή μας Ράνια Αλεξίου συμμετέχοντας φιλικά, συνεργαζόμενη με την καθηγήτρια Κατερίνα Οικονόμου, ερμήνευσε όμορφα το AVE MARIA του Σούμπερτ και μία άρια από το Μεσσία του Χαίντελ.

Επίσης η καθηγήτρια Μονωδίας του Ωδείου, διάσημη Σοπράνο Κατερίνα Οικονόμου, κλασικού και μοντέρνου τραγουδιού ερμήνευσε έξοχα το AVE MARIA του Γκουνώ και ένα τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκη. Στο πιάνο τη συνόδευσε η Άρτεμις Αργυροπούλου. Το ντουέτο Αλέξανδρος Ευθυμιάδης-Νταιάνα Λέμα ερμήνευσαν υπέροχα δύο μοντέρνα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια(We are the World-Santa Claus is coming tonight).

Η Παιδική Χορωδία παραδοσιακής μουσικής υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη παρουσίασε ένα παραδοσιακό  Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με  παραδοσιακά κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας. (Στο παραδοσιακό κλαρίνο ο Χρήστος Παπαδόπουλος και στο πιάνο συνόδευσε η Έλενα Σδόγκου).

 Τέλος, το πρόγραμμα έκλεισε η Μικτή Χορωδία του Ωδείου, που  ερμήνευσε εξαιρετικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και Ύμνους απ’όλο τον κόσμο, υπό την διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη. Επίσης ερμήνευσε το GLORIA του μεγάλου Ιταλού συνθέτη ANTONIO VIVALDI(1678-1741), κατ’εξοχήν Χριστουγεννιάτικο Ορατόριο, που συνήθως ερμηνεύεται σε όλο τον κόσμο αυτές τις ημέρες κατενθουσιάζοντας το φιλόμουσο κοινό που γέμισε το Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας. Στο πιάνο συνόδευσε η Στέλλα Αναστασοπούλου.

 Δεκαετίες το Ωδείο Ευθυμιάδη έχει ταυτισθεί με την 2η ημέρα των Χριστουγέννων και την παράδοση της Καρδίτσας, που θέλει αυτή την ημέρα να υπάρχει στην καθιερωμένη συναυλία, το ύφος και το ήθος που συνάδει με το μήνυμα της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης.

 Ο Νίκος Ευθυμιάδης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ποιότητα και στο υψηλό επίπεδο της συναυλίας και των εκτελεστών και ανανέωσε το ραντεβού για του χρόνου την ίδια ημέρα.




Total
0
Shares
Previous Article

Με επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη παιδική εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Βατσουνιάς

Next Article

Το μείζον εθνικό ζήτημα του δημογραφικού, επαναφέρουν 29 βουλευτές της Ν.Δ.