Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Λαογραφικού,Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς

Με μαζική συμμετοχή των Οξυωτών η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Λαογραφικού,  Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού  Συλλόγου Οξυάς.

    Το αδιαχώρητο επικράτησε στο καφενείο της Αγίας Τριάδας Οξυάς κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού, που έγινε την Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016.

     Ο άκρως ικανοποιητικός για παρόμοιου είδους εκδηλώσεις χώρος του καφενείου γέμισε ασφυκτικά και κρίθηκε αυτή τη φορά ανεπαρκής για να χωρέσει τους 150 σχεδόν Οξυώτες που τον κατέκλισαν, σε μια χρονική περίοδο που οι κάτοικοι του χωριού απουσιάζουν στους τόπους μόνιμης κατοικίας τους ή έχουν μετακομίσει σε πεδινά μέρη, όπως συνηθίζουν για το Χειμώνα, και το χωριό θεωρείται σχεδόν ακατοίκητο. Πολλοί ήταν εκείνοι που την ….έβγαλαν όρθιοι αλλά και ορισμένοι ακόμα χειρότερα, έξω στο κρύο και από τους οποίους ο Σύλλογος ζητά συγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέστησαν.

     Η προσέλευση του κόσμου αποτέλεσε την καλύτερη δικαίωση στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου να διοργανώνει τη συγκεκριμένη εκδήλωση κάθε χρόνο στο χωριό, παρά τις αντίξοες συνθήκες που συνήθως επικρατούν, μια και βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, ώστε να δίνεται έτσι μια ακόμα ευκαιρία στους Οξυώτες να επικοινωνούν με τον τόπο τους.

     Στο σύντομο χαιρετισμό του εκ μέρους όλου του Διοικητικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Γιώργος Καραβίδας, αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την παρουσία τους, ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και τόνισε πως η παρουσία και η ανταπόκριση των Οξυωτών από κάθε γωνιά του χωριού στις εκδηλώσεις του Συλλόγου αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη για την ενωτική δράση του Συλλόγου. Επισήμανε, ακόμα, πως ο Σύλλογος θα συνεχίσει, στα πλαίσια του Καταστατικού του και των εντολών που από τα μέλη του λαμβάνει, τη δυναμική του δράση στο χώρο του πολιτισμού αλλά θα δίνει και δυναμικό παρόν στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το χωριό, ειδικά την παρούσα χρονική περίοδο.

    Τυχερή με το φλουρί η κα Ελευθερία Σερίφη και το δώρο μια χειροποίητη εικόνα της Παναγίας, προσφορά του Συλλόγου.

    Η πίτα μας ευγενική προσφορά του ζαχαροπλαστείου “ΟΛΥΜΠΙΑ”, του Σωτήρη Γκόζκου από το Μουζάκι, όπως άλλωστε συνηθίζει τα τελευταία χρόνια … «ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΞΥΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΞΥΩΤΕΣ !!!», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στους εκπροσώπους του Συλλόγου.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλους όσους βοήθησαν και όλους όσους ανταποκρίθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση καθώς και το ζαχαροπλαστείο «ΟΛΥΜΠΙΑ», του Σωτήρη Γκόζκου, στο Μουζάκι. Ζητά για άλλη μια φορά συγνώμη απ’ όσους ταλαιπωρήθηκαν από την έλλειψη χώρου και εύχεται σε όλους ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ …..

kopi-pitas-Oksyas-1

kopi-pitas-Oksyas

 kopi-pitas-Oksyas-2




Total
0
Shares
Previous Article

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Κ. Γκαραβέλας σε ηλικία 60 ετών

Next Article

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή παράδοσης της κεντρικής πεζογέφυρας των Τρικάλων

Related Posts