Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα Διάδοσης & Ευαισθητοποίησης στο “Θεοδωρίδειο Κέντρο Ορίζοντες”

 

Υλοποίηση Ημερίδας Διάδοσης & Ευαισθητοποίησης προγράμματος Erasmus+ του “ΘΕΟΔΩΡΙΔΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ- ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ”

Την Τρίτη 9/10/2018 το “ΘΕΟΔΩΡΙΔΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ-ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ” (Κέντρο Υποστήριξης και παροχής συμβουλών για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες) πραγματοποίησε ημερίδα διάδοσης και ευαισθητοποίησης για την ολοκλήρωση της υλοποίησης του σχεδίου με τίτλο «Η αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση και ένταξη των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, Νοητική Υστέρηση και Κινητικές Αναπηρίες (ΑΜΕΑ) στο σχολικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον» και κωδικό «2017-1-EL01-KA102-035602» του προγράμματος Erasmus+.

Η ημερίδα έλαβε χώρα στο Αναψυκτήριο του Παυσιλύπου, όπου παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Καρδίτσας, τοπικοί φορείς, μέλη του Κέντρου μας και άλλοι πολίτες ενδιαφερόμενοι για θέματα Α.με.Α. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν όλες οι δράσεις του προγράμματος και αναλύθηκαν τα οφέλη που προέκυψαν για τους συμμετέχοντες και το Κέντρο μας, ενώ οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τους παρευρισκόμενους.

Το πρόγραμμα εντάσσονταν στη Δράση ΚΑ1 «Κινητικότητα Εκπαιδευομένων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης». Είχε διάρκεια 2 εβδομάδες από 21/9/2017 έως 5/10/2017. Συμμετείχαν δεκαπέντε (15) εκπαιδευόμενοι ΑΜΕΑ και δεκαπέντε (15) συνοδοί (συνολικά 30 άτομα).

Αφορούσε εκπαιδευτική επίσκεψη στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό υποδοχής SSM Global Training Services στην Κύπρο.

Το πρόγραμμα αφορούσε την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των συμμετεχόντων ΑΜΕΑ και περιλάμβανε τα εξής: α) Εκμάθηση Λογισμικών β) Τεχνικές επισκέψεις και ανταλλαγή εμπειριών γ) Πολιτιστικές Επισκέψεις.

Τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι συνοδοί τους αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις και απέκτησαν πολλές νέες εμπειρίες. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευόμενοι ΑμεΑ μετά το πέρας των μαθημάτων έλαβαν Βεβαίωση/Δίπλωμα πιστοποίησης των γνώσεων που αποκόμισαν. Επίσης για λόγους διαφάνειας και καταγραφής των προσόντων εκδόθηκαν πιστοποιητικά Europass Mobility.

Ο αντίκτυπος του προγράμματος είναι πολλαπλός. Έγινε ευρέως γνωστό στην τοπική κοινωνία της περιοχής μας, απ’ όπου κατάγονται οι συμμετέχοντες ΑΜΕΑ. Καταδείχθηκε  η δυνατότητα των ΑΜΕΑ στη συμμετοχή, στη δράση και έγινε μοχλός ευαισθητοποίησης των δημοτών απέναντι στα ζητήματα των ΑΜΕΑ που για τον υπόλοιπο πληθυσμό είναι αυτονόητα (πχ. προσβασιμότητα).

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το ΙΚΥ (Εθνική Μονάδα του προγράμματος Erasmus+) που μας έδωσε τη δυνατότητα υλοποίησης του προγράμματος αυτού για τους εκπαιδευόμενους του Κέντρου μας. Διότι, η άρση του αποκλεισμού των ΑΜΕΑ απαιτεί διαρκή κατάρτιση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. Μέσω των προγραμμάτων κατάρτισης – επιμόρφωσης δημιουργούνται άτομα που υπερβαίνουν τις αναπηρίες, έχουν εξωστρέφεια της και επομένως συμβάλλει στη θετικότερη ανταπόκριση της κοινωνίας. Εν τέλει το ανθρώπινο πρόσωπο μιας χώρας φαίνεται από τις πρόνοιες, τις ευκαιρίες και τις προοπτικές που δημιουργεί στα Άτομα με Αναπηρίες.

Το “ΘΕΟΔΩΡΙΔΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ-ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ” θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο, μεράκι και ευαισθησία να δραστηριοποιείται στα ευρωπαϊκά προγράμματα. Τούτο διότι είναι βασικός μας στόχος οι εκπαιδευόμενοί μας να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες που θα τους εξυπηρετήσουν τόσο στην μελλοντική τους εργασία όσο και στην προσωπική τους ζωή μέσω καινοτόμων δράσεων όπως το πρόγραμμα Erasmus+.

theodoridio kentro orizontes hmerida 1




Total
0
Shares
Previous Article

Εθελοντική αιμοδοσία στο Μαυρομμάτι

Next Article

Ετήσιο Μνημόσυνο Βασιλικής (Κούλας) Σκέντου - Δημητρακοπούλου