Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πραγματοποιήθηκε ημερίδα ΤΟΠΕΚΟ στην Πόρτα Παναγιά στην Πύλη

Ημερίδα διάδοσης αποτελεσμάτων του έργου «Τοπικές Δράσεις Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες» (ΤΟΠΕΚΟ) – Φορέας υλοποίησης (ΚΟΙΔΕΚΑΠ)

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 31/8 στις 18.30 στο Hotel «Pili» στην Πόρτα Παναγιά στην Πύλη, ημερίδα με θέμα Διάδοσης Αποτελεσμάτων του έργου «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής ‘Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες» (ΤΟΠΕΚΟ).

Ημερίδα ΤΟΠΕΚΟ 2

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δημοτικής Κοινωνικής Ανάπτυξης Πύλης (ΚΟΙΔΕΚΑΠ) κ. Χρήστος Νάκος αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Ανοιχτή Πύλη και προοπτική για την Τοπική Απασχόληση», που ξεκίνησε με καλές προοπτικές από το 2012 συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε μέσω ΕΣΠΑ 2007-2013 όπου επιμορφώθηκαν 60 άτομα.

Σκοπός ήταν να αναλάβουν εργασία και να ξεκινήσουν μόνοι τους δημιουργώντας (ΚΟΙΝΣΕΠ), αλλά δεν βοηθηθήκαν από το κράτος όσο αναφορά την επιδότηση τους.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Μαράβα που αναφέρθηκε στην μείζονος σημασίας, για τους Ωφελούμενους και τους ενδιαφερόμενους για το παραπάνω πρόγραμμα Απασχόλησης, αλλά δεν προχώρησε λόγω των δυσκολιών πληρωμής από του αρμόδιους φορείς.

Εν συνεχεία έγινε η παρουσίαση του προγράμματος (ΤΟΠΕΚΟ) από τον Διευθυντή ΚΕΚ Δυναμική κ. Νάρη Απόστολο.

Αμέσως μετά ακολούθησε η τοποθέτηση της γεωπόνου του Δήμου Πύλης κ. Κωνσταντινιά Μπέκου που μίλησε για την Αγροτική Επιχειρηματικότητα και Τοπική Ανάπτυξη.

Για τις Δράσεις Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ και Συμβουλευτική, η Επιστημονική Συνεργάτης ΙΝΕ ΓΣΕΕ κ. Φανή Χρήστου.

Η Ημερίδα έκλεισε με συζήτηση από τους παρευρισκόμενους.

Να σημειώσουμε τους Φορείς της Α.Σ. «ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»

Συντονιστικό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης «Θέσεις» Δήμος Πύλης, ΚΕΚ Δυναμική, Κέντρο Ανάπτυξης Καλαμπάκας-Πύλης Α.Ε. και ΣΙΑ Ε.Ε. (ΚΕΚ ΣΤΑΓΩΝ).
ΚΟΙΔΕΚΑΠ. ΙΝΕ ΓΣΕΕ, Επιμελητήριο Τρικάλων.




Total
0
Shares
Previous Article

Επίσκεψη Μαράβα στην Τοπική Κοινότητα Μυροφύλλου

Next Article

Στο πλευρό των άπορων δημοτών και τον Αύγουστο ο Δήμος Καρδίτσας

Related Posts