Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πράσινο φως για τη δημοπράτηση της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Παλαμά

agorastos palamas

 

Πράσινο φως για τη δημοπράτηση της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του Παλαμά από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Κ. Αγοραστός: «Κάνουμε την πόλη του Παλαμά πιο λειτουργική και ανθρώπινη»

Στη δημοπράτηση του έργου της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της πόλης του Παλαμά προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού του έργου, προϋπολογισμού 1.064.000 ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και Εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποστήριξε τα εξής: «Σε συνεργασία με το Δήμο Παλαμά, το Δήμαρχο Γ. Σακελλαρίου και τις υπηρεσίες μας προχωράμε στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που αναβαθμίζει τον αστικό ιστό του Παλαμά. Με την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του Παλαμά και τις παρεμβάσεις στις προσβάσεις της και τα πεζοδρόμια αλλάζουμε την εικόνα του Παλαμά κάνοντας την πόλη πιο λειτουργική και ανθρώπινη. Βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών» υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο αφορά σε λειτουργικές παρεμβάσεις στην κεντρική πλατεία στον οικισμό του Παλαμά, καθώς και σε παρεμβάσεις στις προσβάσεις και στα πεζοδρόμια αυτού. Αναλυτικότερα περιλαμβάνει: Καθαίρεση υπαρχόντων πλακοστρώσεων, τσιμεντόστρωσης υπό των πλακοστρώσεων, κρασπέδων, συντριβανιού, βρύσης, ιστών φωτισμού. Κατασκευή νέων κρασπέδων επί της οδού Παπάγου, νέων κρασπέδων για την οριοθέτηση των παρτεριών της πλατείας, τσιμεντόστρωση της επιφάνειας της πλατείας και των πεζοδρομίων του Ο.Τ. 87 με ελαφρά οπλισμένο σκυρόδεμα C16/20. Κατασκευή υπόγειου δικτύου άρδευσης και ηλεκτροφωτισμού. Κατασκευή νέου συντριβανιού στο κέντρο της πλατείας, βρύσης και ημικυκλικού καθιστικού από οπλισμένο σκυρόδεμα. Πλακόστρωση της επιφάνειας της πλατείας με πλάκες φυσικού φλογισμένου γρανίτη και χτυπητές πλάκες σκυροδέματος. Κατασκευή ελεύθερης ζώνης όδευσης πεζών επί της πλατείας και των πεζοδρομίων. Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων, περγκολών, καθιστικών και δοχείων απορριμμάτων.




Total
0
Shares
Previous Article
basket xarma 3on3

21ο Τουρνουά μπάσκετ 3on3 στο Χάρμα

Next Article
festival limnwn lives

Ακόμα πιο ποιοτικό και πλούσιο φέτος το Φεστιβάλ των Λιμνών (+Πρόγραμμα)