Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ:Συνάντηση για τα 200 χρόνια της Παλιγγενεσίας

stathis timotheos giotis

Ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης  Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος δέχτηκε σήμερα Δευτέρα 16/9/2019 στο γραφείο του τον Δήμαρχο του Δήμου Μουζακίου κ. Φάνη Στάθη ,τον πρόεδρο της Τοπικής κοινότητας Μαυρομματίου και ιστορική έδρα του Δήμου κ. Γ. Νάσιο , τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ , κ. Δ. Γιώτη και τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου« Φίλοι  της ιστορίας Καρδίτσας» κ. Ν. Βλάχο .

Θέμα της συζήτησης ήταν η διοργάνωση στο Μαυρομμάτι γενέτειρα του ήρωα Γ. Καραϊσκάκη εκδηλώσεων μνήμης για τα 200 χρόνια [1821-2021] από την επανάσταση του 1821.

Από πλευράς μας κατατέθηκαν όπως μας ζητήθηκε από τον σεβασμιότατο έγγραφες 20 προτάσεις οι οποίες θα αξιολογηθούν  από την πανελλήνια επιτροπή διεξαγωγής των εκδηλώσεων οι οποίες εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σε όλη την Ελλάδα και σε διαφορετικές ημερομηνίες  κατά τη διάρκεια ολόκληρου του 2021.

Συγκεκριμένα στο ιστορικό χωριό μας οι εκδηλώσεις που θα είναι διήμερες θα διεξαχθούν στις 3και 4 Μαϊου και θα περιλαμβάνουν ομιλίες ,παρουσίαση βιβλίων ,εσπερίδα σχετικά με τον Γ. Καραϊσκάκη  μουσικές συναυλίες , χορευτικές παραστάσεις  και ιστορικά δρώμενα στον περιβάλλοντα χώρο της σπηλιάς όπου γεννήθηκε ο ήρωας , αλλά και στην πλατεία του χωριού μας.

Όπως συζητήθηκε από τους παρισταμένους από τώρα και μέχρι το 2021 σε τακτά χρονικά διαστήματα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα είμαστε σε διαρκή επαφή  διαβουλεύσεων   για τον αρτιότερο σχεδιασμό διεξαγωγής των εκδηλώσεων που θα είναι ένα ιστορικό γεγονός για τον τόπο μας και για όλη τη Θεσσαλία ,πιστεύοντας ακράδαντα ότι αυτές οι εκδηλώσεις θα αποτελέσουν  μία τεράστια πολιτιστική επένδυση για τις μελλοντικές γενεές της πατρίδας μας.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Δ. Γιώτης




Total
0
Shares
Previous Article
tsiakos amaksidia1

Την πραγματικότητα των ατόμων με αναπηρία βίωσε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος

Next Article
oaed slide

Ο Ο.Α.Ε.Δ ανακοινώνει πως συνεχίζονται οι εγγραφές των νέων σπουδαστών/τριων Έτους Κατάρτισης 2019-2020