Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πολιτισμός και ιστορία των Τρικάλων στη συνάντηση Παπαστεργίου – Μενδώνη

Πολιτισμός και ιστορία των Τρικάλων στη συνάντηση Παπαστεργίου – Μενδώνη

 

Την ιστορία και τον πολιτισμό των Τρικάλων και γενικότερα του Δήμου Τρικκαίων, συζήτησαν ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου και η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Η συνάντηση (το πρωί του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου 2020) περιστράφηκε στα ζητήματα ανάδειξης, τεκμηρίωσης και προβολής των ιστορικών μνημείων των Τρικάλων, που έθεσε ο κ. Παπαστεργίου.

Μια από τις παλαιότερες πόλεις της Ευρώπης (με συνεχή κατοίκηση), τα τελευταία δέκα χρόνια, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, έχει διαφοροποιήσει ποιοτικά την προώθηση και προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού της.

Στο πλαίσιο αυτό, η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Τρικάλων (του επονομαζόμενου «Ασκληπιείου»), σε συνδυασμό με τον Ασκληπιό και την αρχαία Τρίκκη, αποτελούν σημεία ιδιαίτερης σημασίας για τον Δήμο Τρικκαίων.

Επίσης, ο κ. Παπαστεργίου συζήτησε με την Υπουργό και για το θέμα του μουσείου Τσιτσάνη, για το οποίο υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο.

Η κ. Μενδώνη ενημερώθηκε σχετικά με την πρόοδο των εργασιών υλοποίησης της μουσειολογικής ανάδειξης του χώρου, με χρονικό ορίζοντα την πραγματοποίηση των επίσημων εγκαινίων.

Ακόμη, συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τις παρεμβάσεις στο Κάστρο των Τρικάλων (Φρούριο) και με την τεκμηρίωση του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής των Τρικάλων, σε σχέση με την προσπάθεια του Δήμου Τρικκαίων για την ίδρυση διαχρονικού μουσείου.

Δήμος Τρικκαίων – Γραφείο τύπου




Total
0
Shares
Previous Article
kotsos vouli

Απάντηση του βουλευτή ΝΔ ν. Καρδίτσας Γ. Κωτσού στο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για την ανακοίνωση σχετικά με τα έργα του Αχελώου

Next Article
ergatiko kentro trikalon

Blackout στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων