Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ποιότητα και ασφάλεια στην αγορά κρέατος για τους Καρδιτσιώτες καταναλωτές

Σύσκεψη στα γραφεία της Περ. Ενότητας με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Τσιάκου για τη λειτουργία της αγοράς εν όψει των εορτών

Με αντικείμενο συζήτησης τον έλεγχο της αγοράς κρέατος και ομοειδών προϊόντων ενόψει των εορτών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν η Προϊσταμένη του Τμήματος Κτηνιατρικής, της ΔΑΟΚ Καρδίτσας, κα Ασλανίδου Σεβαστή, ο Προϊστάμενος `του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου, κ. Χατζηνικολιδάκης, ο Πρόεδρος κ. Μπέσιος Κωνσταντίνος και μέλη του Συλλόγου Κρεοπωλών, υπεύθυνοι των εγκαταστάσεων επεξεργασίας κρέατος  και υπεύθυνοι των χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων του Νομού.

Όπως προέκυψε από τη σύσκεψη η κατάσταση στην αγορά είναι ελεγχόμενη καθόσον επιθεωρείται η αλυσίδα παραγωγής, διακίνησης και διάθεσης του κρέατος και των λοιπών προϊόντων σε όλα τα στάδια. Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος δήλωσε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της σύσκεψης. «Είναι σίγουρο ότι οι εγκαταστάσεις και τα κρεοπωλεία του Νομού μας είναι συμμορφούμενα με τις διατάξεις της νομοθεσίας και είναι σε θέση να προσφέρουν στον καταναλωτή υψηλής ποιότητας προϊόντα. Καλούνται λοιπόν οι καταναλωτές να εμπιστευτούν τα κρεοπωλεία της περιοχής μας, για τις αγορές τους τις μέρες των εορτών, γιατί μόνο έτσι θα είναι σίγουροι για το τι ακριβώς αγοράζουν. Προσωπικά διαβεβαιώνω τους καταναλωτές ότι με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. καταβάλλουμε συστηματική προσπάθεια με στόχο αυτές τις ημέρες αλλά και γενικότερα όλο το χρόνο, η αγορά να είναι ελεγχόμενη, ώστε το τελικό προϊόν να φτάνει στον καταναλωτή ασφαλές και ποιοτικό». Τέλος στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι η προμήθεια αγαθών από μη εγκεκριμένα σημεία λιανικής πώλησης κρέατος  εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία.

Σημειώνουμε ότι τις προσεχείς ημέρες θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι των αρμόδιων Υπηρεσιών στην αγορά, με κλιμάκια ελέγχου που θα διενεργούν αιφνιδιαστικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της Δημόσιας Υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών.




Total
0
Shares
Previous Article

Π.Ε.Καρδίτσας: Εργασίες αποκατάστασης φθορών του οδικού δικτύου σε γέφυρες

Next Article

Ευχές Χρυσούλας Κατσαβριά Σιωροπούλου

Related Posts