Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ποιο είναι το ιδανικό βάρος που πρέπει να έχει η σχολική τσάντα…;

sxoliki-tsantaΤο βάρος της σχολικής τσάντας είναι ένα ζήτημα που απασχολεί όλους τους γονείς με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αφού ανησυχούν για το ποιο πρέπει να είναι το κατάλληλο βάρος έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται το παιδί. Είναι πολύ σημαντικό για το  παιδί, καθώς την κουβαλάει κάθε πρωί και μεσημέρι που γυρίζει από το σχολείο.
Σε ερώτηση για το αν το βάρος της τσάντας μπορεί να δημιουργήσει ανατομική ανωμαλία στον αναπτυσσόμενο παιδικό σκελετό και ειδικότερα στη σπονδυλική στήλη η απάντηση είναι σαφέστατα ΟΧΙ. Η σκολίωση είναι μια πάθηση της αναπτυσσόμενης σπονδυλικής στήλης που δημιουργείται από ενδογενείς οργανικούς παράγοντες και δεν μπορεί να προληφθεί με ειδικές ασκήσεις και γυμναστική, ούτε με ειδικές τσάντες. Επίσης το βάρος της τσάντας δεν έχει καμιά σχέση με το αν το παιδί θα αναπτύξει υπερκύφωση, δηλ. καμπούρα. Το βάρος της τσάντας σχετίζεται με την εμφάνιση πόνου στη μέση και τη ράχη των παιδιών. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος ανησυχίας των γονιών.
Ποιο πρέπει να είναι το ιδανικό βάρος της σχολικής τσαντας;
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι  το βάρος που πρέπει να έχει μία σχολική τσάντα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 10% του βάρους του παιδιού. Όπως λένε καλό είναι οι γονείς να επιλέξουν μία τσάντα η οποία να έχει ροδάκια και φαρδιά λουριά για να μπαίνουν και στους δύο ώμους.
Καλό είναι τα βιβλία να τοποθετούνται στο κέντρο της τσάντας ώστε να μοιράζεται το βάρος. Αν το παιδί  έχει σκολίωση καλό είναι οι γονείς  να επισκεφθούν κάποιον ειδικό ώστε να τους υποδείξει τι τσάντα είναι κατάλληλη για το παιδί τους.



Total
0
Shares
Previous Article

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμούνται οι μαθητές για να αποδίδουν...;

Next Article

Προβληματισμοί από τον Ορειβατικό Περιηγητικό Όμιλο Πύλης (Ο.Π.Ο.Π.) για παράνομη υλοτομία