Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πληρωμή προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων Φεβρουαρίου 2020

Τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα καταβάλλονται σε μηνιαία βάση
epidomata

 

Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής (δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε ΑμεΑ).

Η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ μηνός Φεβρουαρίου 2020 στους δικαιούχους των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Φεβρουαρίου 2020 δηλαδή την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020.

Νόμος 4659/2020 – ΦΕΚ Τεύχος A 21/03.02.2020
Επίδομα γέννησης και λοιπές διατάξεις

Άρθρο 22
Τροποποίηση του άρθρου 4 του ν. 4520/2018

Στο άρθρο 4 του ν. 4520/2018 (Α 30) προστίθεται παράγραφος 6 ως εξής:

«6. Η καταβολή των επιδομάτων, παροχών, οικονομικών και εισοδηματικών ενισχύσεων που ορίζονται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου πραγματοποιείται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα

Συγκεκριμένα:

Τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα καταβάλλονται πλέον σε μηνιαία βάση σε όλους τους δικαιούχους και σε σταθερή ημερομηνία

Δικαιούχοι του διατροφικού επιδόματος είναι οι νεφροπαθείς, οι μεταμοσχευμένοι νεφροπαθείς,οι μεταμοσχευμένοι καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών καθώς και οι αλλοδαποί και ομογενείς νεφροπαθείς.

Τέλος τονίζεται πως για την διευκόλυνση των δικαιούχων:

οι ήδη δικαιούχοι διατροφικού επιδόματος δεν χρειάζεται να προσκομίζουν δικαιολογητικά στον ΟΠΕΚΑ

Επίσης, λόγω των ηλεκτρονικών διαδικασιών και διασταυρώσεων δεν απαιτείται πλέον η εμφάνιση με φυσική παρουσία ανά τακτά χρονικά διαστήματα των δικαιούχων διατροφικών επιδομάτων στις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ, όπως συνέβαινε παλαιότερα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Υγείας.

Μέσω ηλεκτρονικών διαδικασιών εξασφαλίζεται πλέον και η αυτόματη διασταύρωση στοιχειωδών δεδομένων (όπως θάνατοι κλπ) ώστε να ελαχιστοποιείται η ανάγκη εμφάνισης με φυσική παρουσία ανά τακτά χρονικά διαστήματα των δικαιούχων αναπηρικών επιδομάτων στις υπηρεσίες.

πηγή: odigostoupoliti




Total
0
Shares
Previous Article
Ενημερωτική εκδήλωση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το νέο ευρωπαϊκό κανονισμό φυτοϋγείας

Ενημερωτική εκδήλωση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το νέο ευρωπαϊκό κανονισμό φυτοϋγείας

Next Article
Κοπή πίτας στο Δήμο Σοφάδων

Κοπή πίτας στο Δήμο Σοφάδων