Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πληγείσες καλλιέργειες στο Δήμο Σοφάδων επισκέφτηκε ο Επόπτης του ΕΛΓΑ

Στην περιοχή του Δήμου Σοφάδων, η οποία επλήγη από την κακοκαιρία των περασμένων ημερών, βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Επόπτης του ΕΛΓΑ κ. Γιώργος Φιλίππου προκειμένου να γίνει μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών που σημειώθηκαν σε καλλιέργειες κυρίως σε βιομηχανική ντομάτα, καπνά, πιπεριές αλλά και βαμβάκια.

Στη διάρκεια της επιτόπιας αυτοψίας που έγινε σε αγροκτήματα της Ανάβρας αλλά και σε άλλες περιοχές έγινε σαφής η δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες μετά τη καθώς η παραγωγή παρουσιάζει σημαντικές απώλειες.

Τον κ. Φιλίππου συνόδευαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ταξιάρχης Ευαγγελογιάννης, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Βασίλης Αλεξόπουλος αλλά και ο πρόεδρος της ΤΚ Ανάβρας κ. Γιώργος Γκένας.

Όπως τόνισε ο κ. Ευαγγελογιάννης «ευθύνη του ΕΛΓΑ και της Πολιτείας η άμεση εκκίνηση όλων των αναγκαίων διαδικασιών ώστε να μην μείνουν χιλιάδες αγρότες στο έλεος.»Ο ίδιος ζήτησε άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις προκειμένου να επιβιώσει ο κρίσιμος αγροτικός τομέας που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά όχι μόνο της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας.

elga2




Total
0
Shares
Previous Article

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Πύλης μεταξύ του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Παιδείας με Διευθυντές σχολείων

Next Article

Ο Δήμος Πύλης έγινε γνωστός και στο Τόκιο