Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πλειστηριασμοί: Μέριμνα της Κυβέρνησης η προστασία της λαϊκής κατοικίας

Βασική μέριμνα της ελληνικής κυβέρνησης είναι η προστασία των δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς, η προστασία της λαϊκής κατοικίας και για την επίτευξη αυτού του στόχου θα γίνει ότι είναι δυνατόν.

Μετά από διαπραγμάτευση με τους θεσμούς η Κυβέρνηση έχει καταλήξει σε ένα πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας που δίνει τη δυνατότητα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να ρυθμίσουν τα κόκκινα δάνειά τους. Κατά τη διαδικασία της ρύθμισης, που θα είναι ανοιχτή έως την 31/12/2018, υπάρχει πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και ιδιαίτερα της λαϊκής κατοικίας.

Συγκεκριμένα ο νόμος Σταθάκη-Κατσέλη προσφέρει προστασία για πρώτες κατοικίες μέχρι 200.000 ευρώ, δηλαδή για το 70% της α’ κατοικίας της χώρας. Όπως είναι γνωστό οι αρχικές απαιτήσεις των δανειστών ήταν πολύ πιο δυσμενείς για τη λαϊκή κατοικία, ήθελαν να προστατευθεί το 20%-25%.

Το θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και ως τέτοιο το αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι διαφορετικό να πλειστηριάζονται με αναγκαστικό τρόπο βίλες ύψους 1,5 εκατομ. και διαφορετικό η πρώτη κατοικία μιας λαϊκής οικογένειας. Δεν θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα σε στρατηγικούς κακοπληρωτές να μην αποπληρώνουν τα δάνειά τους. Εάν συμβεί αυτό θα καταλήξει και πάλι να επιβαρύνονται οι έλληνες φορολογούμενοι. Από τα στοιχεία των πλειστηριασμών βλέπουμε πως μιλούμε για υψηλότατα ποσά χρέους και υψηλότατες αξίες.

Ως ΣΥΡΙΖΑ τονίζουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό καμία πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας.

Για την Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας

Ηλίας Αντωνίου- Συντονιστής




Total
0
Shares
Previous Article

Στις Βρυξέλλες ο Κώστας Τσιάρας

Next Article

Εξετάσεις για την απόκτηση Τίτλου Σπουδών ενηλίκων

Related Posts