Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Συντήρηση του ορεινού οδικού δικτύου Τρικάλων και Καλαμπάκας

Συντηρεί με έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ το ορεινό οδικό δίκτυο σε Καλαμπάκα και Τρίκαλα η Περιφέρεια

Κώστας Αγοραστός: «Να αποδοθούν στις Περιφέρειες οι προβλεπόμενοι από το νόμο πόροι για έργα που αφορούν άμεσα στην ασφάλεια των πολιτών»

Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο στα ορεινά της Καλαμπάκας και των Τρικάλων θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια μετά από την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, της σύμβασης του έργου προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα, αντικείμενο του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ – ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ», προϋπολογισμού 300.000,00€ είναι οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών και συντήρησης με την κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών στο οδικό δίκτυο της ορεινής περιοχής Καλαμπάκας – Τρικκαίων αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Τρικάλων.

Προβλέπονται εργασίες χωματουργικών και τεχνικών έργων σε τμήματα που θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία κυρίως για την αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο.

Η μελέτη του έργου συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, η οποία θα επιβλέψει και την κατασκευή του έργου.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει να παράγει έργο και να παρεμβαίνει σε τομείς που αφορούν άμεσα στην ασφάλεια τω πολιτών, στη μετακίνηση των ανθρωπίνων κοινοτήτων και στη μεταφορά των εμπορευμάτων.

Με τη σύμβαση προϋπολογισμού 300.000 ευρώ που υπογράψαμε, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στο ορεινό οδικό δίκτυο των Τρικάλων και της Καλαμπάκας, αποκαθιστώντας βλάβες που έχει υποστεί είτε από την πολυχρησία, είτε από τις καιρικές συνθήκες.

Δεδομένου πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόβλεψη από πλευράς πολιτείας για την καταβολή στις Περιφέρειες των προβλεπόμενων από το νόμο οικονομικών πόρων, επισημαίνω για μία ακόμη φορά τον κίνδυνο τον ερχόμενο χειμώνα – ο οποίος ήδη έχει μπει με ακραία καιρικά φαινόμενα – να μην μπορούν οι Περιφέρειες να προβούν σε παρεμβάσεις που αφορούν άμεσα στην ασφάλεια των πολιτών, όπως η συντήρηση του οδικού δικτύου και οι αποχιονισμοί».




Total
0
Shares
Previous Article

Συνελήφθησαν δύο άτομα στη Λάρισα με LSD, κοκαΐνη και κάναβη

Next Article

Επισκέπτες απ’ το Βόλο στο ιστορικό Μαυρομμάτι Καρδίτσας

Related Posts