Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Περιοδεία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων του Δήμου Πύλης

Στις πληγείσες περιοχές από τις πρόδφατες καταστροφικές πλημμύρες

Περιοδεία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Σωτήρη Χαντζή στις πληγείσες περιοχές, Τοπικές  Κοινότητες του Δήμου Πύλης στην Δυτική Πίνδο  από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημύρες.

Τα άσχημα καιρικά φαινόμενα που ξέσπασαν το τριήμερο δημιούργησαν προβλήματα στις Τοπικές Κοινότητες του Καλλικρατικού Δήμου Πύλης, με αποκορύφωμα την Αθαμανία όπου οι έντονες βροχοπτώσεις είχαν σαν συνέπεια να ξεχειλίσουν, το ρέμα που διασχίζει το Χωριό στο σημείο της γέφυρας Αθαμανίας.

Αποτέλεσμα των δυσμενών καιρικών φαινομένων ήταν να γίνουν ζημιές σε γέφυρες και σε μια ιχθυοκαλλιέργεια.

Στο σημείο έφθασε μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Σωτήριος Χαντζής, ο Αντιπεριφερειάρχης  της Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αθαμανίας κ. Δημήτριος Πολύμερος.

Ο κ. Μιχαλάκης έφυγε εσπευσμένα προκειμένου να μεταβεί στην Τζιούρτζια Τ.Κ. Δήμου Καλαμπάκας, όπου  στην περιοχή «ΜΠΕΙΛΙ» πριν από την γέφυρα κόπηκε ο δρόμος λόγω των συνεχών  βροχοπτώσεων επί ώρες.

Πριν ο Αντιδήμαρχος κ. Χαντζής επισκέφθηκε το Νεραιδοχώρι  Τ.Κ. του Δήμου Πύλης όπου συνάντησε τον Πρόεδρο κ. Αποστόλη Μαργαρίτη, ο οποίος τον ενημέρωσε για την καταιγίδα που ξέσπασε την προηγούμενη ημέρα και για την επικινδυνότητα που παρουσιάζει το ρέμα κάτω από την πλατεία του Χωριού, που ξεχείλισε ανησυχητικά αλλά ευτυχώς  που το καιρικό φαινόμενο υποχώρησε γρήγορα.

Ο Πρόεδρος  κ. Πολύμερος τόνισε στον Αντιδήμαρχο κ. Χαντζή,  ότι στην συγκεκριμένη περιοχή πρέπει να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Να σημειώσουμε ότι οι δρόμοι στο Γαρδίκι πλημμύρισαν από νερό γιατί βούλωσαν τα φρεάτια, όπως επίσης και στο Παλαιοχώρι στον δασικό δρόμο που οδηγεί προς το Αρματωλικό.

Ο Δήμος Πύλης σε συνεργασία με την Π.Ε. Τρικάλων και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μιχαλάκη, θα προβεί σε εκείνες τις ενέργειες(αντιπλημμυρικά έργα κ. λ. π.) για την αντιμετώπιση των μελλοντικών προβλημάτων.

Με εντολή του Αντιδημάρχου κ. Χαντζή μηχανήματα του Δήμου Πύλης θα μεταβούν στις περιοχές για την αντιμετώπιση των ζημιών.

karika Pilis 1

karika Pilis 2

 

karika Pilis 4

karika Pilis 5

karika Pilis 6




Total
0
Shares
Previous Article

Ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων στη Θεσσαλία

Next Article

Θέατρο Σκιών για τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου