Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πεζοπορία στα μονοπάτια του Καραϊσκάκη!!!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου “Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ”

.

 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου “Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ” σήμερα Σάββατο 18 Αυγούστου οργάνωσε και διενήργησε  πεζοπορία στο “Αισθητικό Δάσος Καραϊσκάκη” του χωριού μας το οποίο είναι ένα από τα 19 δάση της Ελλάδας με αυτό τον χαρακτηρισμό με νόμο ,με την συμμετοχή μικρών και μεγάλων πεζοπόρων.

Η διαδρομή που ακολουθήθηκε ήταν από την πλατεία “Γ. Καραϊσκάκης” του χωριού μας ώρα 7.30 π.μ. και μέσω των παλαιών μονοπατιών από τη θέση “Τσούρος” την πυκνή βλάστηση από μοναδικά δέντρα θάμνους και βότανα, Αγία Αικατερίνη, φαράγγι Μέγα Ρέμα, Βρύση Αλή Μουσλή, η οποία βρίσκεται μέσα στο Μέγα Ρέμα και σηματοδοτεί τα σύνορα μεταξύ Μαυρομματίου και Ελληνοπύργου [Γράλιστα]. Σ’ αυτή τη βρύση αναφέρεται και ένα ποίημα που διασώθηκε μέχρι τις μέρες μας το οποίο κάνει λόγο για τον Γ. Καραϊσκάκη μετά από μία επιτυχή μάχη που έδωσε με τους Τούρκους στην περιοχή μας <<….Αν θέλ΄τε  να με πιάσετε, λέει προς τους Τούρκους και να μ’ εκδικηθείτε, Στου Αλή Μουσλή τη βρύση να ΄ρθήτε να με βρείτε….>>>, Ι. Μ. Αγίου Γεωργίου –Καραϊσκάκη, όπου οι εκεί αδελφές Μοναχές μας πρόσφεραν κρύο νερό και λουκούμι με επιστροφή στο χωριό από το επίσης παλαιό μονοπάτι που οδηγεί προς τον ποταμό Πάμισο, παλαιό δρόμο που οδηγεί από τις παρυφές  του Συνοικισμού Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, Τσιάμ΄ τη βρύση, πλατεία “Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ”.

Η  διαδρομή –πεζοπορία αποστάσεως 12 χιλιομέτρων διήρκησε με τις διάφορες στάσεις για ξεκούραση  πέντε [5] ώρες.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν σ΄αυτή την πεζοπορία μέσα από ιστορικά για το χωριό μας σημεία ελπίζοντας μετά και από την πρόταση που έγινε από τους συμμετέχοντες μέσα στον επόμενο μήνα να το ξανακάνουμε με μεγαλύτερη συμμετοχή πεζοπόρων γιατί πραγματικά αξίζει.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Δ. Γιώτης

pezoporia Mavrommati 2018 4

pezoporia Mavrommati 2018 5

pezoporia Mavrommati 2018 6

pezoporia Mavrommati 2018 7

pezoporia Mavrommati 2018 8

pezoporia Mavrommati 2018 9

pezoporia Mavrommati 2018 10

pezoporia Mavrommati 2018 11

pezoporia Mavrommati 2018 12

pezoporia Mavrommati 2018 13

pezoporia Mavrommati 2018 14

pezoporia Mavrommati 2018 15

pezoporia Mavrommati 2018 16

 

pezoporia Mavrommati 2018 2

pezoporia Mavrommati 2018 3




Total
0
Shares
Previous Article

Πετυχημένη και φέτος η εκδήλωση του Συλλόγου «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» Λαγκαδίου Ανθηρού

Next Article

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ!!! Παγιδεύουν το νερό στο χώρο δέσμευσης των αιολικών σταθμών στ΄Άγραφα.