Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παρουσιάστηκε το ημερολόγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας

 

Mε απόλυτη επιτυχία η παρουσίαση του ημερολογίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας

Mε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Ημερολογίου 2018 του Πολιτιστικού Συλλόγου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων.

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Σοφάδων και την υποστήριξη των Γ.Α.Κ. Καρδίτσας και του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων.

Το φετινό Ημερολόγιο του Συλλόγου, με τίτλο «Ας γνωρίσουμε τη φύτρα μας», αφορά την πληθυσμιακή σύνθεση της περιοχής των Σοφάδων. Προλόγισε η Προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. Καρδίτσας, Νίκη Αγγελίνα-Φιλίππου ενώ το Ημερολόγιο παρουσίασε η πρόεδρος του Συλλόγου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας, Ελένη Παπαλοπούλου-Τσέργα και η Έβη Σταφυλά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε θεατρικό δρώμενο από μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σοφαδιτών Μαγνησίας και μουσικοχορευτική παράσταση από το χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων με θέμα την συνύπαρξη των διάφορων πληθυσμιακών ομάδων στα όρια του Δήμου μέσα στο χρόνο.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ηλίας Γώγος, ο βουλευτής του νομού κ. Κώστας Τσιάρας, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, ο εντεταλμένος περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ορέστης Ψαχούλας και ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας κ. Νίκος Σταφυλάς.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος σημείωσε:

Η μελέτη της ιστορίας μας είναι μια ιδιαίτερη πρόκληση καθώς κατά περιόδους η πληθυσμιακή σύνθεση παρουσιάζει διακυμάνσεις.

Αυτή η πληθυσμιακή και κοινωνική σύσταση επιχειρείται να τονιστεί μέσα από την σημερινή εκδήλωση παρουσίασης του ημερολογίου.

To ημερολόγιο, αναφέρεται σε ιστορικές στιγμές, που σηματοδοτούν την ιστορία της περιοχής των Σοφάδων και της εξέλιξης της και μας ταξιδεύουν στις ρίζες της ιστορίας μας και της μνήμης μας.

Γινόμαστε γνώστες της τοπικής μας ιστορίας, που είναι ένα ενοποιητικό στοιχείο για όλους τους Σοφαδίτες.

Κάθε εποχή έχει τη σφραγίδα του παρελθόντος και κάθε εποχή οικοδομείται πάνω στην πείρα του παρελθόντος.

Το να ξεχνάμε το παρελθόν αποτελεί μεγάλη απειλή για τον τόπο μας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας με τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλλει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης που αφορά την περιοχή μας.

Η ιστορική μας μνήμη είναι κριτήριο της ιστορικής μας ταυτότητας και η διατήρηση της είναι αναγκαία.

Συγχαρητήρια λοιπόν στον Πολιτιστικός Σύλλογο Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας για τις πρωτοβουλίες που παίρνει και ευχόμαστε να είναι πάντα ένα σύλλογος δημιουργικός, που θα βοηθά στην πρόοδο της περιοχής μας.

imerologio1

imerologio2

imerologio7

imerologio8

imerologio9

imerologio12 2

imerologio10 3

imerologio11 3




Total
0
Shares
Previous Article

Επίσημο δείπνο στους Περιφερειάρχες παρέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος

Next Article

Αυλαία για την έκθεση: ο Φιλελληνισμός και οι αγώνες των Ελλήνων