Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παρουσία του Βουλευτή ΝΔ Γ. Κωτσού & Δημάρχου Αργιθέας Α. Στεργίου η ετήσια Συνέλευση του Πανελληνίου Συλλόγου Αργυριτών στο Γαλάτσι

 

του Δημήτρη Παπακώστα

Κόντρα στο γενικό “κλίμα νηνεμίας” που χαρακτηρίζει το -πάλαι κραταιό- Τοπικό κίνημα των Συλλόγων, ο πρωτοπόρος Πανελλήνιος Σύλλογος Αργυριτών Αχελώου ΑΡΓΙΘΕΑΣ Καρδίτσας Θεσσαλίας πέτυχε να οργανώσει μια ποιοτική, ωφέλιμη και μαζική Συνέλευση των μελών του, με πολλούς νεολαίους, γυναίκες και πατριώτες, που εργάζονται στην Αττική και την ουσιαστική παρουσία του Βουλευτή ΝΔ Γιώργου Κωτσού – με γερές ρίζες από την ορεινή Αργιθέα,του νέου Δημάρχου Ανδρέα Στεργίου, του Αντιδημάρχου Στέλιου Κωφού, του ΔΣ Γιάννη Στεργιούλη.

*Προσκεκλημένοι: Ο Νομικός Χρήστος Καλαμπαλίκης, που χειρίζεται την υπόθεση του Δήμου με την ΕΝΕΛ Ελλάς ΑΕ (διεκδίκηση του επιπλέον 2% επί των ακαθάριστων εσόδων του Υδροηλεκτρικού Αργυρίου, βάσει της αρχικής συμφωνίας του 1996 επί προεδρίας Λάζαρου Παναγιώτου).
*Ο Νομικός και επί σειρά ετών Αυτοδιοικητικός Δημήτρης Παπακώστας.
| Ο πρόεδρος ΔΣ Π.Δ. Πινακούλας, εκ μέρους του δυναμικού ΔΣ, καλωσόρισε τον κόσμο και τους πολιτικούς για τη συμμετοχή τους.
Ευχήθηκε καλή χρονιά, Υγεία και Αγάπη.
Υπενθύμισε όλα τα αιτήματα της κοινότητας Αργυρίου Αχελώου, που με γραπτό υπόμνημα είχε υποβάλλει στους Βουλευτές και Αιρετούς ΔΣ Αργιθέας.
[Απόδοση 1% εσόδων του Υδροηλεκτρικού/ Ασφαλτόστρωση Δρόμου Αργυρίου έως Γέφυρα Καταφυλλίου/Έργα Ύδρευσης (επίχωση αγωγού)/Διεκδίκηση ποσών από ΕΝΕΛ Ελλάς ΑΕ/ τοπικά αιτήματα].
|| Ο Βουλευτής Γ. Κωτσός τόνισε, μεταξύ άλλων:
“Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία δύναμη και επιτυχίες. Ευχαριστώ όλους τους  φίλους Αργυράτες για τη μεγάλη δύναμη που μου δώσατε στις εκλογές του Ιουλίου.
Είμαι στο πλευρό όλων σας, του Κοινοτάρχη, του ΔΣ Συλλόγου, του Δημάρχου και του ΔΣ της πατρίδας μας, της Αργιθέας, που υπηρέτησα την τετραετία 1999-2002 ως Δήμαρχος (Δυτ.) Αργιθέας.
Δεν ξεχνώ την καταγωγή, τις ρίζες, την ολόθερμη στήριξη σας!
||| Είμαι σε στενή συνεργασία με Δήμαρχο Αργιθέας, με Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τους Υπουργούς για τα μεγάλα και μικρά προβλήματα:
1.Σήραγγα Τυμπάνου. Στόχος ζωής μου να δρομολογηθεί άμεσα.
2.Ολοκλήρωση Φράγματος Υδροηλεκτρικού Συκιάς και έργων Αχελώου ποταμού.
Η κυβερνητική βούληση είναι σαφής, ρητή και φιλοεπενδυτική.
3.Πάγια η θέση μου υπέρ των επενδύσεων ΑΠΕ προς όφελος του κλίματος, των τοπικών κοινωνιών και της Εθνικής οικονομίας.
Τα έργα Συκιάς εντάσσονται στο νέο Εθνικό Σχέδιο Ενέργειας και κλίματος (ΕΣΕΚ).
4.Σύντομα ελπίζω να έχω θετικά νέα για την απεμπλοκή των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων στο θέμα της απόδοσης του 1% εσόδων του Υδροηλεκτρικού Αργυρίου στους καταναλωτές ΔΕΔΔΗΕ κατοίκους του χωριού σας.
Σε συνεργασία με τον νομικό συμπαραστάτη του Συλλόγου Αργυριτών – Δημήτρη Παπακώστα, που χειρίζεται την όλη υπόθεση.
Θα έχετε πλήρη ενημέρωση για τις παρεμβάσεις μου στα αρμόδια υπουργεία.
5.Το έργο Ασφάλτου του δρόμου “Αργύρι έως Γέφυρα Καταφυλλίου”, είναι Διαπεριφερειακής σημασίας και πιστεύω ο Δήμαρχος μαζί με τον  Περιφερειάρχη Θεσσαλίας θα πετύχουν τη δρομολόγηση του.
Όπως και του Δρόμου “Βραγκιανά Αχελώου-Ρόγκια-Φελίκι- όρια Ευρυτανικών Αγράφων”, όπου ο φάκελος είναι πλήρης και εγκριμένος από ΠΣ Θεσσαλίας.
6.Τα άγονα ιατρεία Αργυρίου Αχελώου και Βραγκιανών στελεχώνονται.
Το σχολείο Αργυρίου λειτουργεί μετά την πρόταση μας για ειδικά κριτήρια διορισμού εκπαιδευτικών. Το ίδιο παλεύουμε για το διορισμό Γιατρών.
|V. Ο Δήμαρχος Ανδρέας Στεργιου υπογράμμισε:
” Ευχαριστώ για τιμητική σας πρόσκληση. Εύχομαι Υγεία Δύναμη και Ειρήνη.
Το Αργύρι στήριξε το πρόγραμμα μας, μας έδωσε μεγάλη εκλογική δύναμη.
Έχουμε στενή συνεργασία με Κοινοτάρχη Ηλία Παναγιώτου, τα στελέχη μας Βασίλη Μπαμπάτσικο και Σωτήρη Παναγιώτου. Με όλους τους Αιρετούς όλων των παρατάξεων.
Είστε ενεργό ζωντανό χωριό με μόνιμους κατοίκους, σχολείο, ίδια έσοδα.
Είμαστε δίπλα στον κόσμο σας, τα παιδιά,τους γονείς, συμβάλλαμε στην επαναλειτουργία του απόμακρου σχολείου Αργυρίου Αχελώου.
1.Τα έργα ύδρευσης προχωρούν, ο ανάδοχος έχει επιλεγεί και παρά τις όποιες αντιδράσεις – δυστυχώς, από αιρετούς που διοίκησαν το Δήμο- ή τα γραφειοκρατικά εμπόδια, εμείς προχωράμε για να συμβασιοποιηθεί και εκτελεστεί (προϋπολογισμού περί 70.000€), άμεσα.
2.Σε στενή συνεργασία με Βουλευτή ΝΔ Γ. Κωτσό, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, όλους τους πολιτικούς του νομού, προωθούμε τα επείγοντα Αιτήματα του Αργυρίου και Δήμου, που σας ανέφερε και ο φίλος Βουλευτής σήμερα.
Στα υπουργεία, όπου παρασταθήκαμε, υποστηρίξαμε τα δίκαια αιτήματα σας.
3.Θέλω να συγχαρώ τον στενό συνεργάτη, Διοικητικό υπάλληλο του Δήμου, Αργυράτη Θανάση Πινακούλα, που εργάζεται άοκνα για το Αργύρι και όλο το Δήμο Αργιθέας.
Για μας οι Δημοτικοί υπάλληλοι δεν είναι…. “εντολοδόχοι”, είναι οι στενότεροι συνεργάτες μας για το γενικό καλό.
Σύντομα θα έχετε πλήρη κατατοπιστική ενημέρωση για όλα τα αιτήματα σας.
Με τον έμπειρο Αυτοδιοικητικό Δημήτρη Παπακώστα είμαι σε επικοινωνία για όλα τα τοπικά ζητήματα και ιδίως όσα χειρίζεται με εντολή του ΔΣ σας.
Μαζί με τα στελέχη μας, τον Αντιδήμαρχο Στέλιο Κωφό – που χειρίζεται τα ζητήματα ψηφιακής τεχνολογίας, τηλεόρασης κλπ και τον παρόντα σήμερα Γιάννη Στεργιούλη, αγωνιζόμαστε για τα καλύτερα, που είναι μπροστά μας.
4.Καλώ το ΔΣ συλλόγου να κάνουμε και συνάντηση εργασίας για όλα τα τοπικά θέματα, πολιτιστικές εκδηλώσεις, κοινές δράσεις.
V. Ακολούθως, ο Δημήτρης Παπακώστας τόνισε:
“Αφού ευχηθώ καλή χρονιά, Υγεία σε όλους να τοποθετηθώ τηλεγραφικά:
Μπράβο στο δυναμικό ΔΣ του Συλλόγου Αργυριτών.
Σε καιρούς νηνεμίας ή και απραξίας του πάλαι κραταιού τοπικού Συλλογικού κινήματος, ο Σύλλογος Αργυριτών μπορεί και οργανώνει μαζικές, όσο  και ποιοτικές εκδηλώσεις, στο όμορφο δυναμικό Γαλάτσι.
Με παρουσία Βουλευτή και Δημάρχου, Αιρετών και φορέων.
Είστε αξιέπαινοι για τον παρεμβατικό σας λόγο, την αμέριστη αγάπη προς την Ορεινή Πατρίδα, ενόψει και της γενικής απογραφής πληθυσμού ΕΛΣΤΑΤ Μάιο 2021.
Το Αργύρι από το 1996 με τον Κοινοτάρχη Λάζαρο Παναγιώτου υπήρξε πρωτοπόρο στα καινοτόμα έργα ΑΠΕ / Υδροηλεκτρικού Αργυρίου.
Άνοιξε δρόμους, χάραξε πολιτικές χρήσιμες για τόπο και δημότες.
Άνοιξε πάλι το απόμακρο Σχολείο, σε εποχή εθνικής δημογραφικής συρρίκνωσης με τη συνδρομή του Πατριώτη Βουλευτή ΝΔ Γ.Κωτσού.
Η Δημοτική αρχή στηρίζει τα παιδιά και πρέπει να συνεχίσει τη στήριξη προς γονείς και μαθητές.
1.Έργο Ασφάλτου από Αργύρι έως Γέφυρα Καταφυλλίου. Λείπουν τα περιβαλλοντικά.
Αρμόδια αρχή η Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας και η Δ/νση τεχνικών έργων Καρδίτσας. Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Νούσιος έχει δείξει θετικά δείγματα γραφής για τα Ορεινά χωριά μας.
Η Δημοτική αρχή να παρέμβει για ολοκλήρωση φακέλου, τάχιστα.
Υπάρχει εγκριμμένη πίστωση 2.500.000€ Υπουργείου Υποδομών με συμβολή βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Π. Βράντζα (2018).
2.Η απόδοση του 1% εσόδων του Υδροηλεκτρικού Αργυρίου είναι καθαρά πολιτικό το θέμα, των συναρμόδιων υπουργείων Ενέργειας και Εσωτερικών.
Ο βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός έχει τώρα το λόγο.
3.Για το θέμα της ένδικης αγωγής, που χειρίζεται άριστα ο Δικηγόρος Χρήστος Καλαμπαλίκης,έχω να προτείνω να εξετάσετε και την επίλυση της διαφοράς μέσω ειρηνικής διαμεσολάβησης, δια της…” διπλωματικής οδού”….
Οι νομικές διαδικασίες είναι χρονοβόρες και κοστοβόρες.
Είμαι στη διάθεση σας για κάθε δική μου βοήθεια.
Επίσης, ο Δήμαρχος Αργιθέας με τον Δήμαρχο Αγράφων Ευρυτανίας να δούν το ζήτημα των ενστάσεων που εκκρεμούν από το 2016.
Φυσικά στα πλαίσια της νομιμότητας και αμοιβαίου σεβασμού.
4.Για τα έργα ύδρευσης, που καθυστέρησαν πολλά χρόνια και λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων αλλά και με πολιτική μας ευθύνη την περίοδο 2015-2019.
Δήμαρχε, παρακαλώ προχώρα τη σύμβαση και εντός 2020 να γίνει η επίχωση του επιφανειακού αγωγού (ενέχει και κινδύνους υγείας…)”.
V|. Ο Αντιδήμαρχος Στέλιος Κωφός, ενημέρωσε το σώμα για τα ψηφιακά προβλήματα, που δεν οφείλονται στη Δημοτική αρχή και ζήτησε Συνεργασία για πολιτιστικά δρώμενα στο Αργύρι.
*Ο νομικός Χρ. Καλαμπαλίκης ενημέρωσε για τα δικονομικά της διεκδίκησης του Δήμου από ιδιοκτήτρια Εταιρεία ΕΝΕΛ Ελλάς ΑΕ (του επιπλέον 2% των ακαθάριστων εσόδων του Υδροηλεκτρικού Αργυρίου (συμφωνηθέν5%-νομιμο3%).
*Στη συνέχεια, έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και ο Ταμίας του Συλλόγου Φάνης Γ. Παναγιώτου, υπενθύμισε την υποχρέωση των μελών για καταβολή της ετήσιας συνδρομής τους.
Οι Αργυράτες – μέλη, αγόγγυστα υπερκάλυψαν το πλάνο….του ΔΣ!!!
Το φλουρί….. γνωρίζει ο πρόεδρος ΔΣ σε ποιόν τυχερό…. έπεσε!!!
Δημήτρης Παπακώστας



Total
0
Shares
Previous Article
gomfoi sxoleio dimotiko slide

Εκπαιδευτικές διαδρομές Δεκεμβρίου του δημοτικού σχολείου Γόμφων

Next Article

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια!

Related Posts