Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παρουσίαση των Αρχών και Θέσεων της «Αργιθεάτικης Συμμαχίας»

argitheatiki simmahia ekdilwsi slide

Με την παρουσία πλήθους κόσμου έγινε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 στις 12.30 σε  κατάμεστο κατάστημα στο Ανθηρό η παρουσίαση της ιδρυτικής διακύρηξης του συνδυασμού «Αργιθεάτικη Συμμαχία» του οποίου ηγείται ο Γιώργος Χασιώτης, ο οποίος υπηρέτησε την τοπική αυτοδίοικηση τα τελευταία  χρόνια από διάφορες θέσεις ευθύνης και την τελευταία πενταετία είναι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Αργιθέας,  με ένα συνδυασμό αδέσμευτο και πολυσυλλεκτικό από όλο το πολιτικό και κοινωνικό φάσμα,  που έχει ως επίκεντρο τον Άνθρωπο και τις ανάγκες του

Τον Γιώργο Χασιώτη προλόγισε ο φυσικός κ. Νικόλαος Παπαρούνας ο οποίος και κατεύθυνε την όλη εκδήλωση.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Χασιώτης στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στον Ν. Παπαρούνα ο οποίος πέρα από τη συμμετοχή του ως πρώην πρόεδρος και μέλος του συλλόγου Αργιθεατών Βόλου υπήρξε και μέλος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αργιθέας την περίοδο 2007-2010.Διακρινόταν για την σοβαρότητά του και την πατριωτική του ευαισθησία και τον κάλεσε να συνεχίζει  ενεργά ως άνθρωπος και ως επιστήμων σε βοήθεια προς την Αργιθέα .

Στη συνέχεια  καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους για τη μαζική συμμετοχή τους  στο «προσκλητήριο ευθύνης» που απηύθυνε και ευχαρίστησε προσωπικά  τους συνεργάτες του, τα νέα μέλη της παράταξης, αλλά και τους  υποψηφίους δημοτικούς και υποψηφίους προέδρους τοπικών κοινοτήτων.

 Αναφέρθηκε στις αρχές και στη φιλοσοφία που διέπουν την Αργιθεάτικη Συμμαχία που έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο , την πίστη του στις αξίες της Αλληλεγγύης, της Συνεννόησης,  της ισοτιμίας των τριών ενοτήτων , του εθελοντισμού, της Πατριωτικής προσφοράς.

Μίλησε για σεβασμό και αναγνώριση του έργου  όλων διαχρονικά των αιρετών που υπηρέτησαν τον τόπο από οποιαδήποτε θέση.

Δήλωσε διατεθειμένος να αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο μεγάλα θεσμικά, αναπτυξιακά και πολιτικά εργαλεία  και δυνατότητες που αφορούν την περιοχή της Αργιθέας και τα χωριά της, μέσα από έναν ρεαλιστικό σχεδιασμό, δίνοντας στις υπηρεσίες του Δήμου τον σωστό προσανατολισμό, που αφορά τα «καθημερινά προβλήματα» των πολιτών και τα έργα υποδομών που απαιτούνται και έκανε λόγο για ένα νέο αναπτυξιακό σχεδιασμό.

Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η τοπική αυτοδιοίκηση με την περικοπή των δαπανών κι έκανε λόγο για συμμαχία δημοτών , φορέων συλλόγων, υπηρεσιών, κράτους και εκκλησίας.

Έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες . Μίλησε για κοινωνική συνοχή και ενίσχυση των αδύνατων και αδύναμων.

Δεσμεύτηκε  για στήριξη του πρωτογενούς τομέα με δράσεις που απαιτούνται, για δίκτυα συνεργασίας, για πολιτιστικές, αθλητικές δραστηριότητες, για την εκμετάλευση και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ορεινότητας, για τον θρησκευτικό μοναστηριακό τουρισμό και το φυσιολατρικό οικοτουρισμό, για έργα αειφορίας αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος «ως κόρη οφθαλμού».

Ενημέρωσε για το ρόλο της παράταξή του ως αντιπολίτευση η οποία κινήθηκε σε πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας για να αντιμετωπιστούν τα δύσκολα προβλήματα .

Κλείνοντας την ομιλία του,  κάλεσε όλες και όλους σε Παναργιθεάτικη συστράτευση και Συμμαχία με πρωταγωνιστές τους  νέους δίπλα στα έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη της παράταξης σε μια «νέα πορεία» για μια Δυνατή και Πρωτοπόρα Αργιθέα.

Βροντερό παρόν στην εκδήλωση  έδωσαν ο επί σειρά ετών πρώην πρόεδρος τοπικής κοινότητας  Βραγκιανών Δημήτρης Τσίνας και ο πρώην δήμαρχος Αχελώου και τωρινός πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπακώστας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος  αναφέρθηκε ιδιαίτερα  στον πρώην πρόεδρο της κοινότητας Βραγκιανών Δημήτρη Τσίνα που αποτελεί για τον ίδιο πρότυπο αυτοδιοικητικού μιας άλλης δύσκολης εποχής και τον ευχαρίστησε προσωπικά τιμώντας στο πρόσωπό του όλους τους αιρετούς που διαχρονικά πρόσφεραν στον τόπο μας.

Σε σύντομο  χαιρετισμό τους τόσο ο Δημήτρης Τσίνας όσο και ο Δημήτρης Παπακώστας απηύθυναν κάλεσμα για κοινή πορεία σε μια Παναργιθεάτικη Συμμαχία!

Το παρών έδωσαν ακόμα οι πρώην πρόεδροι: Καλής Κώμης Κοτσώνης Βασίλειος, Αργιθέας Πατσιαούρας Στέφανος, Καρυάς Ζουμπουρλής Χρήστος και Κατσίκης Βησάρης, Ανθηρού Θεοδωράκης Κων/νος, Βραγκιανών Τάκης Πολύζος, και Καταφυλλίου Αναστάσιος Τσιάκαλος. Oι νυν πρόεδροι: Ελληνικών Δημήτρης Καραχάλιος, Πετρωτού Δημήτρης Πούπης, Ανθηρού Τάσος Ευαγγέλου, Αργιθέας Πατσιαούρας Ηλίας, Μαράθου Νικολάου Παναγιώτης

Γραφείο Τύπου «Αργιθεάτικης Συμμαχίας»


argitheatiki simmahia ekdilwsi

argitheatiki simmahia ekdilwsi 1

argitheatiki simmahia ekdilwsi 2

argitheatiki simmahia ekdilwsi 3

argitheatiki simmahia ekdilwsi 4




Total
0
Shares
Previous Article
imerida ktinotrofon 1

Ιδρύεται Σύλλογος Κτηνοτρόφων Μουζακίου

Next Article
Έκοψαν την πίτα τους οι ακαδημίες της ΑΕ Μουζακίου

Έκοψαν την πίτα τους οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου της ΑΕ Μουζακίου

Related Posts