Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παραμένει στην Καρδίτσα το Τμήμα Δασοπονίας και Φυσικού Περιβάλλοντος

Υπουργός Παιδείας: Το Τμήμα Δασοπονίας και Φυσικού Περιβάλλοντος παραμένει στην Καρδίτσα

Δικαιώνονται οι αγώνες των Καθηγητών, των φοιτητών του Τμήματος και της κοινωνίας της Καρδίτσας

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, Σπύρος Λάππας και Παναγιώτα Βράντζα αναφερόμενοι στην απόφαση του υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου να παραμείνει το Τμήμα Δασοπονίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στην Καρδίτσα, προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:

«Θετική εξέλιξη, που ενισχύει την αναπτυξιακή πορεία του νομού μας, αποτελεί η ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου για την παραμονή του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (ΤΕΙ Θεσσαλίας) στην Καρδίτσα.

Με μεγάλη πικρία οι Καρδιτσιώτες είχαν έρθει αντιμέτωποι με την κατάφωρη αδικία που συντελέστηκε το 2013 με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ». Ήταν ένα άδικο σχέδιο που προέβλεπε τον αποκλεισμό του Τμήματος από το μηχανογραφικό δελτίο των εισαγωγικών εξετάσεων στα ΑΕΙ και τη συγχώνευση του με το ομότιτλο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας που εδρεύει στο Καρπενήσι μετά τον Οκτώβριο του 2018.

Η απομάκρυνση του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος από την πόλη μας θα αποτελούσε ένα σοβαρό πλήγμα όχι μόνο για την περιοχή της Καρδίτσας αλλά και γενικότερα για τη Θεσσαλία.

Χωρίς δασική και περιβαλλοντική έρευνα και εκπαίδευση το Ίδρυμα και η Περιφέρεια θα ήταν έξω από τα σύγχρονα αναπτυξιακά προγράμματα και με περιορισμένες δυνατότητες ως προς τις συνεργασίες που θα επεδίωκαν, καθώς τόσο η Περιφέρειά μας όσο και το ΤΕΙ Θεσσαλίας στηρίζουν την ανάπτυξή τους κυρίως στην πρωτογενή παραγωγή (αγροτική και δασική).

Η απόφαση αυτή του Υπουργείου Παιδείας, με τη συναίνεση και των Προέδρων των ΤΕΙ, αποτελεί ένα υπόδειγμα ουσιαστικού δημοκρατικού διαλόγου για την ανώτατη εκπαίδευση του τόπου μας.

Σήμερα αποκαθίσταται μία κατάφωρη αδικία. Σήμερα δικαιώνονται οι αγώνες και οι προσπάθειές μας. Όπως δικαιώνονται και οι άοκνες προσπάθειες του σημερινού Αναπληρωτή Προέδρου του ΤΕΙ Θεσσαλίας και μέχρι πρότινος προέδρου του Τμήματος, Αναπληρωτή καθηγητή Μιχάλη Βραχνάκη καθώς και των φοιτητών του Τμήματος, για την αποκατάσταση αυτού του ακαδημαϊκού εγκλήματος.

Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση την απόφαση του Υπουργού Παιδείας.

Η επαναλειτουργία του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος στην Καρδίτσα, αποτελεί αξιακό στοιχείο για την περιφέρεια και για τις τοπικές κοινωνίες και αποκαθίσταται το κοινό περί δικαίου και ισονομίας αίσθημα».

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Έξι καινοτομίες στη λειτουργία του Δήμου Τρικκαίων υπέρ των πολιτών

Next Article

Ετήσιος χορός του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Καρδίτσας

Related Posts

vroxi kakokairia
Διαβάστε περισσότερα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24)…
Dimarxos Dimotiko Symvoulio foto arxeiou
Διαβάστε περισσότερα

Παρέμβαση Δημάρχου Λαρισαίων για τους πλημμυροπαθείς και τις οικογένειές τους

Παρέμβαση Δημάρχου Λαρισαίων για τους πλημμυροπαθείς και τις οικογένειές τους Παρέμβαση Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου για τους πλημμυροπαθείς…